15. kolo
09.12.2017 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - SD Eibar 0:0

Getafe i Eibar vstupovaly do svého vzájemného zápasu v docela slušném rozpoložení, a ačkoli nedokázali navázat na svá minulá vítězství nad Valencií, respektive Espanyolem, bod museli brát oba. Ačkoli hosté zahodili ve druhé půli penaltu, domácí v několika situacích nebyli daleko od vstřelené branky. Misky vah se zkrátka na žádnou stranu nepřevážily.

Už ve 2. minutě se vedení mohl ujmout celek z madridského předměstí. Ndiaye vnikl z levé strany do šestnáctky, odtud pravačkou tlačil svou střelu na vzdálenější tyčku, výtečně ovšem zasáhl gólman Dmitrovič. Ve 26. minutě naopak mohl udeřit klub z Baskicka, původní centr Iviho klidně mohl skončit rovnou v brance, nebýt břevna.

Jinak toho však první poločas více nenabídl. Až druhý byl o poznání zajímavější, byť se diváci na Coliseum Alfonso Pérez nakonec žádného gólu nedočkali. Již ve 46. minutě zahrozil Eibar, a to prostřednictvím Kikeho, jehož pokus tečoval stoper Juan Cala, a s touhle střelou měl brankář Guaita opravdu velké potíže, aby ho vyrazil aspoň do zámezí.

V 54. minutě měli hosté největší možnost, jak skórovat. Dakonam totiž v pokutovém území sebral ve skluzu Sergiho Enricha a sudí Javier Alberola ukázal na bílý puntík. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Joan Jordán, musel však pouze schovat tvář nešťastně do svých dlaní. Balón totiž poslal jen na tribuny.

V 62. minutě mohlo naopak udeřit Getafe. Dmitrovič totiž centrovaný míč vyboxoval jen za vápno k nohám Fajra, jenž se snažil zamířit do prázdné brány, ale těžkou volej nezvládl a levačkou minul. O pět minut později se naopak znovu ozval Sergi Enrich, tlačil svůj pokus na bližší tyčku, tam ovšem dobře zasáhl připravený Guaita.

Čtvrthodinu před koncem zase vypálil Fajr, tentokráte se snažil přesně zacílit z přímého kopu, nicméně Dmitrovič se nenechal nachytat na švestkách. Getafe ještě mohlo rozhodnout o svém vítězství v 86. minutě, do hlavičky se opřel Juan Cala, avšak Dmitrovič tenhle míč jistil, protože moc dobře věděl, že zamíří pouze mimo za jeho brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele