10. kolo
29.10.2017 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Real Sociedad 2:1

Tenhle výsledek bude San Sebastián zcela určitě hodně mrzet. Ještě dvanáct minut před koncem totiž zásluhou Mikela Oyarzabala vedl, jenže Getafe díky Ángelovi Rodríguezovi a proměněné penaltě Jorgeho Moliny strhli vítězství na svou stranu. Domácí se tak v tabulce vyhoupli do jejího středu a zařadili se těsně právě za svého protivníka.

Co se formy týče, byli na tom zcela určitě lépe hosté, kteří neprohráli už pětkrát v řadě, a to včetně zápasů Evropské ligy i Copa del Rey. Azulones naopak nevyhráli ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních za sebou, třikrát v nich přitom padli. Když se oba týmy střetly naposledy, psal se duben roku 2016. Nynější souboj skončil úplně totožným skóre.

Real Sociedad každopádně začal přímo snově. Ačkoli Mikel Oyarzabal v loňské sezóně během třiceti osmi ligových kol skóroval pouze dvakrát, letos se dostal do své možná životní formy. A trefil se už celkem popáté! Už v 5. minutě si naběhl z pravé strany do šestnáctky na přihrávku Januzaje a střelou z první překonal brankáře Guaitu.

Navýšit vedení se ve 24. minutě snažil Willian José, nicméně Guaita se nachytat nenechal, z přímého kopu následně Brazilec minul. Těsně před obrátkou se zase k dobrému zakončení propracoval Mikel Oyarzabal, jenž mohl dosud tápajícího soupeře definitivně zlomit, avšak balón mu vůbec nesedl na kopačku, a zamířil tak jen na tribuny.

Ani ve druhém poločase se Getafe nedařilo najít na mužstvo z Baskicka ten správný recept. Svěřenci kouče Eusebia Sacristána v pohodě drželi těsný náskok, občas navíc zahrozili i směrem dopředu. Třeba Willian José v 65. minutě nehlavičkoval po rohovém kopu vůbec špatně a jen o minutu později totálně selhal v koncovce Álvaro Odriozola.

Madridský klub naopak v závěru proměnil, na co sáhl, a radoval se z trošku nezasloužených tří bodů. Nejprve srovnával Ángel, jenž si zpracoval na prsa jemný centr Portilla a z voleje překonal gólmana Rulliho. V 85. minutě byl pak Ángel faulován ve vápně Íňigem Martínezem a nařízenou penaltou nepohrdl přesně mířící Jorge Molina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele