16. kolo
17.12.2017 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Asenjo vychytal těsnou výhru Žluté ponorky

V úvodu utkání jsme rozhodně žádnou otevřenou podívanou neviděli. Villarreal se stáhl na svou polovinu a vyčkával. Soustředil se především na aktivní napadání a případné protiútoky. Byli to právě hosté, kteří se dostali do první nadějné šance v 10. minutě. Hned z prvního rohového kopu zahrozil Carlos Bacca, který se ocitl v pokutovém území nikým nebráněný, ale s jeho ránou si poradil domácí gólman.

O pár minut však zahrozila Celta, nejprve střelou mimo branku Daniel Wass, potom Jozabed Sánchez zkusil z voleje pálit na Sergia Asenja, který musel vytáhnout perfektivní zákrok. Následná dorážka byla zblokována obráncem na roh. Jinak v první půlhodince jsme moc nebezpečných akcí sledovat rozhodně nemohli. Běžela 34. minuta a do vedení se trošku překvapivě dostala Žlutá ponorka.

Aktivní Bacca centroval do pokutového území, konkrétně na malé vápno, kde se ocitl absolutně volný Pablo Fornals. Svou příležitost nezahodil a hlavičkou poslal míč nekompromisně za záda Rubéna Blanca, který se beznadějně jen otočil za jeho střelou. Vyrovnat před koncem poločasu mohl Maximiliano Gómez, který si zpracoval míč na zadní tyči, ale Asenjo vytáhl další špičkový zákrok.

Skóre zápasu se tedy neměnilo a hráči šli do šaten za stavu 0:1. Domácí se po zahájení druhé poloviny snažili evidentně vstřelit branku, což dokazoval pokus Wasse. Ani tentokrát se netrefil mezi tři tyče. Celta Vigo postupně zvyšovala tempo, ale šance se jim vypracovat nedařilo. Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, kdy se Bacca prosadil přes bránícího hráče a nebezpečně zakončoval.

Proti byl Blanco, který vyrazil jeho střelu na roh. V 74. minutě pálil z rohu malého vápna Emre Mor, ale nastřelil jen pravou tyčku. Nutno podotknout, že z opakovaného záběru šlo vidět, že tuto střelu vytěsnil ještě Asenjo. Vigo tlačilo svého soupeře víc a víc, ale bez gólového úspěchu. Ve čtvrté minutě nastavené hrací doby mohlo být vyrovnáno.

Wass hlavičkou poslal míč před branku, který vyrážel Asenjo. Jen k nohám Sergia Gómeze, který téměř odkrytou branku netrefil. 18 215 diváků se na Municipal de Balaídos rozhodně nenudilo, ale byly svědky vítězství hostujícího celku, který si na konto připsal plný počet bodů po třech prohrách v řadě.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele