25. kolo
24.02.2018 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - SD Eibar 2:0

Přímý souboj o posílení naděje na účast v příštím ročníku pohárové Evropy vyzněl lépe pro Celtu Vigo, která si na stadionu Balaídos poradila s Eibarem v poměru 2:0. Utkání nabídlo dva výrazně odlišné poločasy, neboť v každém měl navrch jeden tým, avšak efektivitu v zakončení předvedli pouze domácí. Celta tak poskočila tabulkou vzhůru na sedmé místo právě před svého sobotního soupeře, s nímž sdílí bodový součet a má navrch pouze díky lepšímu skóre.

Pomyslným jazýčkem na vahách, který převážil triumf na stranu galicijského celku, bylo poločasové nasazení Emreho Mora z lavičky náhradníků. Turecký reprezentant se kouči Unzuému odvděčil vynikajícím výkonem, který podtrhl gólovou asistencí na první a vítězný gól Iaga Aspase. Celá jedenáctka Celty rázem pookřála a v závěru utkání těsný náskok pojistil z učebnicově provedeného protiútoku Maxi Gómez.

Po první půli se přitom zdálo, že je jen otázkou času, než se Eibar ujme zaslouženého vedení. Hosté totiž do zápasu nastoupili s vervou, přestože jim chyběl suspendovaný Orellana a účast u hřiště měl po vyhroceném zápase s Barcelonou zapovězenou i vykázaný trenér Mendilibar. Ten svým svěřencům naordinoval dravý přístup s vytaženou defenzivou a neúnavným napadáním rozehrávky soupeře, které hráčům Celty činilo značné potíže.

Již po deseti minutách měl průlom skóre na noze Jordán, avšak Rubén Blanco v brance Celty proti jeho ráně z otočky vytáhl kvalitní zákrok. V ještě větší příležitosti se poté ocitl Takashi Inui, jenže japonský forvard u střelby nedokázal zkorigovat své postavení a trestuhodně sám před brankářem minul. Když se Eibaru nepoštěstilo ani při jednom ze sedmi rohových kopů a nešťastné zahrání rukou domácího Lobotky nechalo rozhodčího klidným, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Jak již bylo řečeno, po přestávce místo Pioneho Sista vyběhl na trávník Emre Mor a měl na hru Celty okamžitý účinek. Po deseti minutách svou aktivitu někdejší hráč Dortmundu přetavil i v průlom skóre, neboť přesným pasem našel na přední tyči Iaga Aspase, jenž se letos z podobných pozic zkrátka nemýlí. Pro ofenzivního tahouna Celty šlo již o šestnáctou ligovou trefu sezony.

Od Aspasova gólu již na hřišti dominovali domácí, kteří zodpovědným bráněním nepouštěli protivníka do žádné další šance, a naopak při každé příležitosti vyráželi kupředu. Jedenáct minut před koncem Hugo Mallo výtečně vystihl rozehrávku Eibaru a vyrazil střemhlav kupředu, aby mohl rozvinout ukázkovou kombinaci Celty na jeden dotek, která skončila až u osamoceného Maxiho Gómeze. Mladý uruguayský forvard nabídnutou příležitostí nepohrdl a svým třináctým gólem v La Lize zařídil Celtě vedení 2:0, které už galicijský celek nepustil.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele