12. kolo
19.11.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Villarreal CF 1:1

Trápící se Bilbao uhrálo po třech porážkách v řadě v rámci LaLigy s vždy nepříjemným Villarealem alespoň bod. Hosté, kteří dokonce zahodili zkraje utkání penaltu, v Baskicku vedli díky gólu Manuela Triguerose po prvním poločase, domácí však třináct minut před koncem stačili korigovat svou největší hvězdou Aritzem Adurizem.

Oba týmy čeká ve čtvrtek důležité předposlední kolo Evropské ligy, takže se hodlaly na následující vlastní program ve vzájemném duelu náležitě navnadit. V jejich posledních osmi zápasech se hned v sedmi případech neurodila remíza, tentokráte však plichta byla zaslouženým a logickým vyústěním celé situace na hřišti.

K prvnímu nebezpečnějšímu pokusu se propracoval ve 13. minutě Aduriz, jenž si naběhl na kolmici do šestnáctky, dostal se ovšem do složitějšího úhlu, a tak zakončil pouze vedle vzdálenější tyčky. Pak Athletic Club čelil pokutovému kopu. Nebylo pochyb o tom, že ve vápně došlo k podražení Jaumeho Costy skluzujícím Iturraspem.

Jenže Trigueros nabídnutou šancí pohrdl. Svou dělovku po zemi namířil pouze do středu brány, a ačkoli gólman Kepa měl se zkrocením míče notné potíže, zastavil ho ještě před brankovou čárou. Trigueros však vše napravil ve 28. minutě. Mario Gaspar mu zprava přihrál za vápno a hostující muž se čtrnáctkou na zádech zamířil parádně k tyči.

Do přestávky Žlutá ponorka mohla svůj náskok navýšit. Jaume Costa unikl podél levé strany, odcentroval do pokutového území, odkud se Bacca snažil zacílit trošku krkolomně nůžkami, nicméně Kepa u své šibenice vytáhl perfektní zákrok. Vyrovnáno mohlo být čtyři minuty po obrátce, jenže střela Iňiga Córdoby pouze lízla břevno.

Nakonec se domácí dočkali své odměny v 77. minutě. Balenziaga zleva přetáhl svůj pas až na zadní tyč, kde našel volného Adurize, a ten hlavou neměl problém překonat brankáře Barbosu. V nastavení ještě mohl Villareal přece urvat tři body pro sebe. Jenže poté, co střídající Čeryšev pronikl za protivníkovu obranu, pálil trestuhodně jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele