21. kolo
26.01.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - SD Eibar 1:1

Athleticu se nepovedlo udržet nadějné vedení nad Eibarem a z domácího utkání si odnáší jen bod. První půle páteční předehrávky branku nenabídla, ale krátce po změně stran se trefil ostrostřelec Aritz Aduriz. Hosté ale začali hrát mnohem aktivněji a dvacet minut před koncem srovnal na konečných 1:1 útočník Kike.

Že bychom byli svědky nějak zvlášť atraktivního utkání, to se tedy říct nedá. Ospalé tempo hry a nevýrazný herní projev vedl ke zdlouhavému pohrávání si s míčem a minimu šancí. Sudí Mario Melero López na stadionu San Mamés moc práce neměl a svou roli i díky tomu zvládal výborně. V prvních minutách byli aktivnější hosté, kteří napadáním a jednoduchou kombinací zaskočili domácí ekipu.

Brankář Iago Herrerín musel řešit tvrdou střelu Gonzala Escalanteho, který vůbec nemířil špatně. V jedenácté minutě se málem gólu dočkali domácí fandové. Iñaki Williams byl hodně blízko, protože málem využil špatné komunikace mezi obráncem a brankářem Dmitrovićem. Zkušený brankář Eibaru ale své zaváhání napravil, vrhl se mladému útočníkovi Lvů pod nohy a balon mu v poslední chvíli vypíchl!

Po třiceti minutách se opět ukázal hbitý útočník Iñaki Williams, jehož napadání dělalo obráncům Eibaru velké potíže. Brankář Dmitrović další špatnou nahrávku vyřešil rychlým vyběhnutím a míč odkopl do zámězí těsně před tím, než jej dokázal Williams obhodit. O pár chvil později si veterán Aritz Aduriz naběhl do vápna na centr z levé strany, ale hlavou jej poslal jen těsně nad bránu!

Po změně stran nevýrazná hra pokračovala a šance si domácí opět tvořili převážně po chybách Eibaru. Fabián Orellana nacentroval do vápna, ale tam se k míči dostal pouze Enric Saborit. O pět minut později se konečně skóre utkání měnilo. Iñaki Williams se krásně uvolnil na pravé straně a citlivým centrem nejenže obhodil brankáře Dmitroviće, ale posadil míč na zadní tyči na hlavu Aritze Adurize - 1:0!

Eibar se na hráče domácího celku moc nechytal a především jejich individuální kvality jej často hodně tísnily. V další šanci prošel do vápna po pravé straně Iñaki Williams, který ve vápně našel Raúla Garcíu, jenže veterán ve službách Basků mířil nepřesně. Pro posílení ofenzívy hostí se na hřišti objevil Charles, který vystřídal unaveného a nevýrazného Ivána Aleja.

Pomalu začali hosté vystrkovat růžky. Fabián Orellana si skvěle poradil s obráncem na pravé straně, jenže jeho dobrý pas lapil pozorný brankář Iago Herrerín. Stejný hráč prošel po straně také o chvíli později, ale tentokrát byl zastaven Saboritem.

V 73. minutě se hosté dočkali za zlepšenou aktivitu zaslouženého srovnání, i když rovněž po chybě domácí obrany. První střelu střídajícího Charlese tečovala obrana jen k nohám dobíhajícího Kikeho, který byl ve správný čas na správném místě. Ačkoli k němu dobíhal obránce, Kike stačil míč usměrnit do sítě a překonal tak Herrerína - 1:1. V posledních minutách hry se pokoušel vystřelit Fabián Orellana, ale jeho pokus trefil pouze domácího obránce Etxeitu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele