36. kolo
05.05.2018 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Betis 2:0

Real Betis si po excelentní šňůře sedmi vítězství a jedné remízy připsal porážku na půdě Athleticu, avšak výsledek 2:0 na situaci obou celků mění pramálo. Zatímco domácí si jen mírně přilepšili před svými fanoušky v jedné z vůbec nejhorších sezon nedávné historie, Betis zůstává na výtečné páté příčce, zajišťující účast v příštím ročníku Evropské ligy.

Obvyklá ofenzivní hitparáda týmu Quiqueho Setiéna tentokráte na stadionu San Mamés prakticky neexistovala. Snad jen v závěrečných minutách hosté přece jen ukázali, proč letos vylétli tabulkou vzhůru, ale na zachránění výsledku již bylo příliš pozdě. Jen těžko lze odhadovat, zda v hlavách Betisu vězelo blížící se městské derby se Sevillou, které může definitivně rozhodnout o konečném ligovém umístění obou mužstev.

Již v první půli Athletic na trávníku dominoval. S účastí tria Aduriz, Muniain, Williams se domácím vrátila chuť útočit a nic na tom nezměnila ani absence nejlepšího klubového střelce Raúla Garcíi. Do přestávky si tak klub z Bilbaa vypracoval hned tři brankové příležitosti, jenže Adurizova trefa nebyla uznána vinou ofsajdu a Williams s Ricem skončili rovněž s nepořízenou. Na opačné straně si mezitím mohl Kepa Arrizabalaga dopřát poklidnou siestu, neboť za celý poločas nemusel vůbec zasahovat.

Také po změně stran pokračovala převaha domácích, ovšem bez větších šancí. Když už se zdálo, že utkání spěje k bezbrankové remíze, přišel čtvrthodinu před koncem zlom v podobě centru Lekeuho a Muniainovy povedené hlavičky, která znamenala zasloužený průlom skóre.

S nabytým vedením ale Athletic přešel do defenzivy a dal ještě soupeři možnost vrátit se do zápasu. Závěrečné minuty proto přinesly několik horkých chvilek jako Fabiánovu pumelici či neuznaný gól Javiho Garcíi, jemuž dle sudích předcházel faul Lorena na Kepu. Hosté tak během pěti minut předvedli víc než za předešlých pětaosmdesát, jenže místo srovnání do otevřené obrany ještě jednou inkasovali, když povedenou kombinaci s Williamsem zakončil Aritz Aduriz a zařídil Athleticu alespoň drobné povzbuzení na závěr zpackané sezony v podobě výhry 2:0.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele