19. kolo
21.01.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 0:2

Léčba "Vorem" Gonzálezem se Valencii začíná vyplácet. Los Che ovládli derby s Villarrealem a na El Madrigalu triumfovali celkovým skóre 2:0. Obě branky přišly v prvním poločase, kdy nejprve rozjásal hostující fanoušky Soler a krátce před přestávkou ještě Mina.

Utkání mělo velice dobré tempo a oba celky si vypracovaly dostatek vyložených příležitostí. Větší úspěšnost při nich měla Valencie, která poprvé výrazněji zahrozila po krásné Naniho akci, po které pálil do boční sítě Munir. Nebezpečně pálil rovněž na druhé straně Alexandre Pato.

Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 35. minutě a to po další parádní akci Portugalce Naniho. Ten se šikovně zbavil Gaspara, aby následně ve vápně předložil balón Solarovi, jenž bez přípravy rozvlnil síť! Valencia navíc zůstávala v tlaku a před koncem prvního poločasu zasadila Villarrealu druhý direkt. Nutno tedy podotknout, že branku zavinil sám brankář Asenjo, který se snažil kličkou obejít Santiho Minu, což se mu nepovedlo a Mino nekompromisně trestal.

Svěřenci trenéra "Vora" Gonzáleze tak odcházeli do šaten jako ti šťastnější a ve druhém poločase rozhodně neustupovali ze své hry. Po hodině hry se objevil sám před Asenjem Soler, ale brankář Žluté ponorky tentokrát skvěle zasáhl.

Villarreal se snažil o vstřelení kontaktní branky, ale obrana Valencie v čele s Diegem Alvésem odolávala. S prudkou střelou Gaspara sice Alvés měl problémy, ale ustál jí. Patovy tužby ohledně odpískání pokutového kopu zase zůstaly sudím nepochopeny. Netopýři se s přibývajícím časem přeci jenom uchylovali k defenzívě a vyčkávali na brejkové příležitosti, jeden takový zakončoval Nani, ale Asenjo podržel.

Domácí neuspěli ani čtvrthodinu před koncem, kdy Alexandre Pato orazítkoval tyč a dorážejícího Dos Santose zastavil reflexivním zákrokem brankář Alvés. Domácí se opravdu snažili až do závěrečných minut, jenomže Diego Alvés zůstal v brance Valencie nepřekonán. Los Che tak potvrdili domácí vítězství z minulého kola a začínají unikat sestupovým pozicím.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hardwell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele