4. kolo
18.09.2016 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sansone znovu úřadoval. Villarreal skolil San Sebastián 2:1

Už teď zranění útočníci Cédric Bakambu a Roberto Soldado vědí, že až se vrátí z marodky zpátky, bude na ně čekat silná konkurence v podobě letní posily Nicoly Sansoneho. Italský forvard se trefil už před týdnem a výraznou měrou pomohl k vítězství Villarrealu na půdě Málagy, teď dokonce svými dvěma brankami rozhodl o osudu utkání s Realem Sociedad.

Hra Žluté ponorky se po nepříliš dobrém vstupu do nové sezóny evidentně zlepšuje. Na svou první výhru musela počkat až do minulého víkendu, teď již má na kontě tři v řadě, včetně té z Evropské ligy proti Curychu. V tomhle kole potvrdila, že se svým aktuálním soupeřem jednoduše neprohrává, a prodloužila tuhle sérii neporazitelnosti na osm zápasů za sebou.

Domácí začali zostra a po čtvrthodině si vybojovali penaltu. Sansone se ocitl za hranicí pokutového území zcela nehlídaný, chytře udělal kličku do protipohybu vybíhajícího gólmana Rulliho a nechal se podrazit. Jenže správně nařízený pokutový kop Villarreal zahodil, Alexandre Pato totiž z bílého puntíku nasměroval svou střelu jen vedle tyčky.

El Submarino Amarillo ovšem nemusela být z téhle neproměněné příležitosti nijak zvlášť nešťastná. O sedm minut později totiž zaúřadoval poprvé Sansone. Jaume Costa vedl akci po levé straně, přistrčil míč do středu na R. Soriana, ten poslal kolmici pod sebou na nabíhajícího si spoluhráče, jenž zamířil přesně mezi nohy bezradného Rulliho.

Ve 25. minutě Sansone zaznamenal druhou branku, o které se bude asi ještě dlouho mluvit a bude rozhodně kandidovat na nejhezčí trefy tohoto ročníku. Ital ukázal velký přehled, když si všiml, že Rulli nestojí tam, kde má, a krásným obloučkem z půlící čáry ho přehodil. Od roku 2011 se tak stal prvním italským hráčem, který v LaLize vsítil dva góly v jednom střetnutí.

Závěr prvního poločasu pak patřil San Sebastiánu. Willian José ze středu pole přihrál doleva na Yuriho Berchicheho a ten křížným pokusem skrz vápno překonal gólmana Sergia Asenja na vzdálenější tyčce. Zkraje druhého dějství mohl srovnat Juanmi, jenže s míčem se dostal až do velké blízkosti Sergia Asenja, takže se proti němu prosadit nedokázal.

Txuriurdin ovšem hrozili i nadále, v 55. minutě levačkou vypálil Oyarzabal a tečovaná rána Mateou Musacchiem skončila těsně mimo. Villarreal však od té doby zavřel svoje brány a soupeře už k ničemu dalšímu nepustil. Hosté mimochodem museli posledních pár desítek sekund dohrávat o deseti, neboť se po druhé žluté kartě a následné červené nechal vyloučit Joseba Zaldua.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele