8. kolo
16.10.2016 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Villarreal rozstřílel Celtu na kusy a zůstává stále neporažen

Zatímco výkon Celty Vigo jsou jako na houpačce, Villarreal pokračuje v krasojízdě. Asi takto by šlo shrnout vzájemné střetnutí obou ambiciózních celků, které v loňské sezoně skončily na šestém, respektive čtvrtém místě. Žlutá ponorka svého galicijského protivníka rozdrtila na prach a po výhře 5:0 nadále stíhá čelo tabulky.

Hosté přitom před reprezentační přestávkou zvítězili hned ve čtyřech zápasech napříč všemi soutěžemi za sebou a naposledy si vyšlápli dokonce na šampiona z Barcelony. Na stadionu Madrigal však Celta krutě ostrouhala a již do přestávky se musela vypořádat s tříbrankovým mankem po dvou trefách Roberta Soriana a jednom zásahu Cédrica Bakambúa. Po změně stran pak dokonal zkázu hostí vlastním gólem Daniel Wass a v samém závěru ještě navýšil už tak značný debakl pátým gólem večera Manu Trigueros.

Villarreal tak stále čeká na svého prvního ligového přemožitele. Jeho dosavadní bilance čtyř výher, čtyř remíz a fantastického skóre 14:3 prozatím stačí na páté místo, avšak to první je Žluté ponorce vzdáleno na pouhopouhé dva body. To Celta prováhala možnost poskočit do horních pater tabulky a propadla se až na dvanáctou příčku.

Již po osmi minutách hry šli domácí do vedení zásluhou letní posily ze Sampdorie Janov, Roberta Soriana, jenž umně zužitkoval kolmici Triguerose. Italský internacionál pak hned vzápětí přidal i trefu číslo dvě, když využil zaváhání brankáře Sergia Álvareze po vyrušení napadajícím Bakambúem. A byl to pak právě Bakambú, v loňském ročníku autor hned dvaadvaceti branek, který sedm minut před odchodem do kabin srazil Celtu definitivně do kolen po rychlém náběhu na pas Nicoly Sansoneho a přesné ráně na přední tyč.

Jen tři minuty po změně stran navíc hostující Wass poslal z rohového kopu míč nešťastně do vlastní brány a utkání se tak již pouze dohrávalo s předem jasným výsledkem. Ten nakonec ještě v samém závěru upravil na konečných 5:0 Trigueros, který doklepl do sítě hlavičku Alexandra Pata, již zastavila branková konstrukce.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele