16. kolo
22.02.2017 18:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia překvapila Real Madrid a bere tři body

Real Madrid v dohrávce 16. kola LaLigy nečekaně prohrál ve Valencii, které vyšel především úvod. Po brance Zazy se do desáté minuty utkání trefil ještě Orellana a hostům ani korekce Ronaldovou brankou nestačila.

Středeční večer patřil především pohárovým zápasům, ale ve Španělsku se hrálo také odložené 16. kolo. A bylo rozhodně na co se dívat, protože domácí Valencia měla na programu návštěvu z Madridu. Netopýři se pokoušejí znovu vzlétnout pod vedením staronového trenéra "Vora", který dal dnes důvěru hráčům jako Cancelo, Pérez, Zaza nebo Nani s Orellanou či Mangalou. Velká porce práce čekala také na brankáře Alvese.

Real Madrid měl vzhledem k formě Valencie zdánlivě snadnou úlohu a chtěl navýšit své vedení na čele LaLigy. Nehledě na náročný program v Lize mistrů trenér Zinedine Zidane nehodlal nic podcenit a postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Od prvních minut na trávníky stadionu Mestalla vyběhli Ronaldo, Benzema, Casemiro, Kroos nebo Ramos s Marcelem. Místo zbylo i na útočícího Jamese Rodriguéze.

Ten se ale k míči moc nedostával; v záři reflektorů byli překvapivě domácí útočníci. Především pak Simone Zaza, který si ukradl prvních pět minut pro sebe. V Itálii měl pověst naděje, v Anglii jej považovali za neobratného útočníka bez techniky. Valencia mu ale věřila, ať už byl na lavičce kdokoli. A čtvrtá minuta dnešního duelu jasně ukázal, co v něm viděla. Munir centroval do vápna, kde si právě Zaza míč zpracoval. Ačkoli byl zády k brance, rychlou otočkou a přesnou střelou překvapil všechny a míč skončil u tyče!

Real není moc zvyklý prohrávat, takže devátá minuta pro něj byla scénou z hororu. Další rychlý protiútoku Valencie obránci Realu opět nezachytili, míč se dostal před vápno na nabíhajícího Fabiána Orellanu a Varane doklouzal pozdě. Někdejší hráč Celty Vigo totiž zpracoval a krásnou ranou prostřelil brankáře Keylora Navase - 2:0.

Tohle už bylo pro Real vážné, takže musel začít hrát. Zajímavou akci vymyslel Cristiano Ronaldo, který předběhl dva protihráče a posílal do vápna střílený centr. James Rodríguez míč vracel do brány i z velkého úhlu, jenže vracející se Munir! Po dvaceti minutách musel domácí brankář Alves do vzduchu kvůli štiplavé ráně Karima Benzemy, ale svou leteckou chvíli zvládl perfektně a míč vyrazil. Odolnost svých rukavic vyzkoušel i Keylor Navas, který musel vyboxovat ránu z přímého kopu. Dani Parejo si na něj ale nepřišel.

Problémy pro Valencii nastaly koncem první půle. Nejprve se zranil zkušený křídelník Nani, čímž Ronaldo přišel o souboj s reprezentačním kolegou a Valencia o část své ofenzivní síly. A právě Cristiano Ronaldo trestal, protože si ve vápně naskočil na krásný pas od Brazilce Marcela a přesnou hlavičkou poslal balon k tyči - 2:1.

Ronaldo mohl v podstatě sám ihned také srovnat, jenže jeho střele se do cesty postavil bránící Mangala. Rovněž druhá půle se nesla ve znamení hodně ofenzivní a rychlé podívané a nebylo čemu se divit. Real potřeboval skórovat a Valencia dobře věděla, že pouhou obranou ničeho nedocílí. Velmi často se u míče ocital Cristiano Ronaldo, který jednou upadl po souboji s protihráčem ve vápně, ale sudí tento pád přešel s ledově chladným postojem. Ani Portugalcům přímý volný kop z hranice vápna mnoho povyku neznamenal, protože zasáhla dobře postavená zeď.

Po hodině hry vrtrhl do vápna Realu Madrid Dani Parejo až překvapivě snadno a dokázal ještě zakončit, leč na brankáře Keylora Navase si nepřišel. Hybnou silou Realu měl být především Cristiano Ronaldo, nyní doplněný o Garetha Balea, jenže první jmenovaný utrpěl nepříjemnou srážku a někdejší hráč Tottenhamu Hotspur se na hřišti delší dobu k míči nedostal. Po dalším faulu na svou osobu portugalská mág Ronaldo zkusil technické zakončení, které však zakončil opět jen do zdi. Valencia si nakonec rychlé vedení pohlídala a Real senzačně ztratil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (28)

Přidat komentář
Messiáš

Netopýre, kdy jindy? Real v nohách MS klubů, tady je potřeba se chytit a uhrát aspon bod. Amunt Valencia !

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Baronne

Na kdy se to přesouvá?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
Assassin11

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
aimar21

podme do niiiiiiiiich

Reagovat
Frantszek

To se Zaza posral, ne?

Reagovat
Frantszek

Reagovat
aimar21

goooooooool el segundo del valenciaaaaaaaaaaaaa gol gol goooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

blebleble

Reagovat
aimar21

madrid nakopava lopty .. wau

Reagovat
DieFohlenBMG

škoda, lepší by byl poločas 2:0

Reagovat
aimar21

este to budu nervy

Reagovat
dextroza_m

stream?

Reagovat
gonzalesl_is_back

Parejo je zmrd první třídy, za ty simulace a zdržování by zasloužil červenou. Škoda dvou laciných chyb v obraně. Pak se s zaparkovaným autobusem (a odporným fotbalem ze strany Valencie) nedá nic moc dělat. Tyhle body možná budou bolet.

Reagovat
smazaný uživatel

A viděl jsi, co udělal Marcelo Zazovi? Jasná redka.

Reagovat
gonzalesl_is_back

To jsem neviděl (tím neříkám, že to nebylo). Vůbec rozhodčí byl podle mě dost tristní na obě strany.

Reagovat
Robík

Končně!!! Že ta Valencie silným body bere a slabším rozdává.

Reagovat
Lorcan

je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem opravdu nečekal.

Reagovat
Pony Slaystation

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele