25. kolo
28.02.2017 21:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - CD Leganés 1:0

Valencia ukázala, že na Leganés se jí jednoduše daří, a získala už svoje třetí ligové vítězství z posledních čtyř utkání. Na jaře tak i nadále pokračuje ve zlepšujících se výkonech a ještě více stabilizovala své postavení ve středu tabulky. Její soupeř na poslední hladkou výhru nad La Coruňou nenavázal a padl už popáté během šesti uplynulých případů.

Oba celky se letos střetly už počtvrté, tentokráte bylo nynější klání gólově nejchudší. O jeho osudu rozhodla jediná trefa Eliaquima Mangaly z prvního poločasu, na kterou hosté reagovat nedokázali. Vůbec poprvé tak proti svému protivníkovi nedokázali skórovat, domácí naopak udrželi čisté konto, což byl ve finále klíč k úspěchu.

Opravdu velkou mizérii prožívali Los Che ještě před novým rokem. První polovina sezóny jim vůbec nevyšla, pohybovali se jen těsně nad sestupovým pásmem, v horším případě dokonce v něm, teď se však zdá být jejich krize definitivně zažehnána. Na Mestalle uzmuli tři body už potřetí v řadě, což se jim naposledy povedlo v říjnu roku 2015.

Netopýři byli v prvním poločase lepším i aktivnějším týmem. Do první slušné šance se propracoval v 19. minutě Bakkali, který po pěkné kombinaci pronikl do šestnáctky, nicméně zamířil jen vedle vzdálenější tyčky kolem vyběhnuvšího gólmana Iaga Herrerína. Následně se z přímého kopu snažil prosadit Dani Parejo, fantasticky si však vedl Iago Herrerín.

Ona gólová akce na řadu přišla ve 29. minutě. Hosté nedokázali odvrátit míč do bezpečí pryč z pokutového území po rohovém kopu, od Munira El Haddadiho se balón odrazil k Mangalovi, který napoprvé sice reflexivně zasahujícího Iaga Herrerína nepřekonal, napodruhé už ale neměl problém doklepávat.

Opravdu marně se celek z madridského předměstí snažil o nějaké vyrovnání. Měl štěstí, že po přestávce ve svých šancích nakonec selhal v 51. minutě a 72. minutě Carlos Soler a že Iago Herrerín i nadále chytal velmi dobře. V závěru hosté přišli ještě o vyloučeného Alberta Martína, který inkasoval druhou žlutou kartu a následnou červenou.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele