33. kolo
23.04.2017 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Deportivo Alavés 1:1

Las Palmas sice doma odcházelo do kabin spokojenější a těšilo se na ovace svých fanoušků po případné výhře, ale té se nakonec tým na Kanárských ostrovech nedočkal. Po hodině hry totiž srovnal Ibai Gómez a když už se domácí snažili opět se ujmout aktivity před závěrečným tlakem, ještě je oslabilo vyloučení Livajy.

Hodně ambiciózní utkání se odehrálo v neděli na Estadio Gran Canaria, kde domácí ekipa Las Palmas přivítala Deportivo Alavés. Las Palmas je na 13. místě, docela daleko od propasti sestupu. A kdyby dnes vyhrálo, mohlo by se hodně přiblížit právě svému soupeři. Deportivo Alavés rovněž není smutným čekajícím týmem na popravu, ale coby nováček velmi překvapuje.

Domácí Las Palmas od prvních minut hrálo aktivněji, míč soupeři v podstatě nepůjčovalo a velmi dobře kombinovalo. Alen Halilović přenesl hru na levé křídlo, kam si nabíhal Tana, jenže ten reagoval až příliš pozdě a nestihl balon na hrací ploše. Až o pár minut později se Alen Halilović uvolnil na hranici pokutového území a technickou střelou umístil míč těsně nad bránu!

Hosté spoléhali na rychlé brejky a rovněž na standardní situace. Jednu takovou zahrával Ibai Gómez, jehož povedený centr se stáčel přímo do branky a brankář Raúl Lizoain musel do akce. Po třiceti minutách si Halilović navedl míč na svou levačku a zkusil technický obstřel, jenže Rodrigo Ely se mu vrhl pod nohy.

Pak už se konečně měnilo skóre utkání a mohl za to domácí záložník Kevin-Prince Boateng. Ten si naběhl na parádní přihrávku za obranu a využil svou rychlost. Pak už jen krásným lobem překonal osamoceného brankáře Pacheca - 1:0.

Ve drruhé půli chtěli hosté srovnat a dlouho hledali způsob, jak se dostat soupeři na kobylku. Zkoušeli to převážně ze standardních situací a například další pokus Ibaie Gómeze vůbec nebyl špatný. Mesa narazil míč v pokutovém území Halilovićovi, který se ihned opřel do střely a sledoval, jak ji likviduje pozorný brankář Fernando Pacheco. Gaizka Toquero se na zadní tyči dostal k odraženému míči, ale Lizoain míč vyrazil!

Problém pro brankáře Lizoaina nastal ve chvíli, kdy Ibai Gómez hledal ostrým centrem naběhnuvšího Deyversona. Deyverson sice udělal pohyb k míči, ale ntrefil jej. To zmátlo domácího brankáře do té míry, už nestihl reagovat a inkasoval - 1:1.

Bylo tedy srovnáno, ale akcím konec ještě nebyl. Boateng se o chvíli později dožadoval odpískání pokutového kopu po kontaktu s Pachecem. Kiko Femenía poslal z pravé strany prudký přízemní centr na malé vápno, ale tam jej odklidila obrana. Marco Livaja pak po pouhých čtyřech minutách na hřišti zbytečně a tvrdě fauloval, za což mu sudí José Luis Munuera Montero ukázal rovnou červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele