34. kolo
27.04.2017 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Domácí Sevilla těsně porazila oslabenou Celtu

Celta Vigo dlouho sahala po cenném bodu ze hřiště Sevilly i přesto, že hrála více než 30 minut v početním oslabení. Deset minut před koncem ale o jejím osudu rozhodl druhou brankou domácích střídající útočník Wissam Ben Yedder.

Jedním z nejatraktivnějších duelů tohoto vloženého kola bylo určitě utkání mezi domácí Sevillou a Celtou Vigo. Oba týmy míří za poháry a v této sezoně se oba probojovaly do jejich závěrečných fází. Navíc se oba týmy prezentují velmi atraktivní a kombinační hrou, která nese výsledky.

Celta Vigo nastoupila s Aspasem, Guidettim, Hernándezem, Cabralem nebo Mallem coby hlavními oporami, místo mezi třemi tyčemi zaujal brankář Sergio Álvarez. Ani domácí nehodlali ponechat nic náhodě a chtěli naopak využít zaváhání Atlética Madrid. Trenér Jorge Sampaoli vložil důvěru v hráče jako Pareja, N'Zonzi, Iborra, Correa, Ganso nebo Jovetić.

Od prvních minut byla aktivnější Sevilla. Jovetič na levé straně dobře narazil Iborrovi, který nakonec z brankové čáry odcentroval. Sarabia, který míč dobíhal, jej však zachytil až za čarou. Na druhé straně se do rychlého protiútoku vydal John Guidetti podporovaný Aspasem, jenže mířil mimo. Velmi často jsme v úvodu mohli být svědky nepřesností a nevynucených chyb.

První velkou šanci spálil po dvaceti minutách Iborra. Brazilec Ganso dostal balon od Mariana, jemuž míč vrátil a domácí bek našel ve vápně Iborru. Zkušený záložník hlavičkoval ze záklonu velmi dobře, jenže jeho pokus zastavila tyč! Pak Iborrovi nevyšla spolupráce s Jovetićem, který sprintoval za míčem a v tísni mířil mimo.

Ke konci první půle jasně lepší Sevilla narazila hned dvakrát na výborného Álvareze, který vždy vyrazil pokus Stevana Jovetiće s vypětím všech sil. Na Álvareze narazil ve výborné pozici také Correa těsně před koncem a zkušený brankář musel znovu do akce. Jeho obránci jej často nechávali osamoceného, což se jim hned po změně stran hrubě nevyplatilo.

Pouhé čtyři minuty poté, co se hráči vrátili na hodně promočený trávník, dlouhý nákop z poloviny hřiště prodloužil ve výskoku hlavou Iborra. K míči se na hranici vápna dostal mladík Joaquín Correa, který v rychlosti obešel oba stopery Celty a krásně zakončil pod břevno - 1:0 pro Sevillu.

Jenže její radost netrvala zase tak dlouho. O čtyři minuty později sudí Jésus Gil Manzano pískal lehké přidržení Johna Guidettiho ve vápně a k přísně nařízené penaltě se postavil Iago Aspas. A protože volil ránu doprostřed, skákající brankář Sergio Rico neměl šanci zasáhnout.

Celta si vlastně hon za body zkomplikovala sama. Záložník Pablo Hernández sice už jednu žlutou kartu měl, ale to mu nevadilo, aby zcela zbytečně ve středu pole fauloval N'Zonziho. Sudí jej tedy musel vyloučit a poslat tím Celtu do oslabení. Kroky obou trenérů byly jasné. Zatímco Sampaoli díky Nasrimu posiloval útok, trenér Berizzo vyslal na hřiště obránce Roncagliu.

Dvacet minut před koncem mohl rozhodnout obránce Escudero. Joaquín Correa dobře zasekl míč a poslal jej právě Escuderovi, jenž využil nedorazu obránce a z první napálil tvrdou ránou břevno! Proti ráně Nasriho se zase vytáhl brankář Álvarez. Unaveného Stevana Jovetiće vystřídal Wissam Ben Yedder a když Sevilla přežila útok Iaga Aspase, udeřila.

Rozhodla kombinace dvou střídajících hráčů, protože Samir Nasri dostal míč na levé straně a potáhl jej do vápna. Přes obránce navíc stihl vyslat krásný pas do vápna, kam si na přední tyč naběhl právě Ben Yedder a přes obránce tečoval míč do sítě - 2:1 pro Sevillu a další klíčové vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle booka z tipáče vyhraje domácí tým o 3 a více golu. 1,96 na výhru o 2 a více golu taky není k zahození .

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz je smesny. Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele