12. kolo
19.11.2016 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Celta Vigo 1:0

Fran Rico po devíti minutách hry rozhodl jedinou trefou o konečném výsledku a pomohl Eibaru vyšplhat se v tabulce právě před svého soupeře na sedmou příčku. Celta Vigo, která prohrála teprve podruhé z posledních devíti případů, neunesla svůj neúspěch především v samotném závěru, kde přišla o frustrovaného Huga Malloa a Sergia Álvareze.

Reprezentační přestávka domácímu celku evidentně pomohla více. Přece jenom hodlal konečně urvat další vítězství, jichž bylo v říjnu a listopadu poskrovnu, konkrétně jen jedno v šesti odehraných střetnutích. Hosté se chtěli zajisté navnadit před klíčovým zápasem Evropské ligy proti Lutychu, generálka však nedopadla dle očekávání.

Celta nevstoupila do tohoto souboje zcela ideálně, jako by úvodní minuty jednoduše prospala, což se jí ve finále stálo osudným. Už po sto dvaceti sekundách hry se ke střele propracoval Sergio Enrich, nicméně na hostující gólmana Rubéna Blanca nevyzrál. Ten nakonec poprvé a také naposledy inkasoval o pár chvil později.

Sergio Enrich unikl po pravé straně, poslal centr na hlavu Adriána Gonzáleze, jehož táhla hlavička skončila na břevně. Míč se však odrazil zpátky do malého vápna, kam nabíhal Rico, a ten už se z dorážky nezmýlil. Až do 20. minuty se tým z Galicie k ničemu nedostal, až tehdy rutinní zákrok vůči Seňému musel předvést domácí brankář Asier Riesgo.

Těsně před přestávkou byl v už nebezpečnější pozici Bongonda, Asier Riesgo si však znovu poradit dokázal. Eibar ve druhé půli udržoval nejtěsnější možné vedení a náskok mohl navýšit Adrián González, který zase trefil jen brankovou konstrukci. Celta zkrátka odpověď nenašla, v závěru navíc byla pořádně nedisciplinovaná.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele