33. kolo
24.04.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

Tohle baskické derby mělo už před zápasem o náboj postaráno, neboť se tu kromě bitvy dvou lokálních rivalů hrálo rovněž o Evropskou ligu. Souboj dvou sousedů v tabulce nakonec lépe dopadl pro Bilbao, a to díky jediné brance Raúla Garcíy ze čtvrté minuty nastavení. Právě díky němu se rozdíl mezi Athletic Clubem a Eibarem zvýšil už na šest bodů.

Opravdu se tu hrálo o hodně, a tak opatrný první poločas nabídl jen pár zajímavých situací, které na celkové dění hry nemělo prakticky žádný vliv. To druhá půle byla podstatně zajímavější, na řadu přišlo vyloučení Gonzala Escalanteho, a oslabení se domácím nakonec přežít nepodařilo. Byť už se vše schylovalo ke konečné bezbrankové remíze.

Aduriz s Muniain v první dvacetiminutovce netrefili prostor mezi třemi tyčemi, ve 27. minutě vyzkoušel své střelecké schopnosti San José, ani jeho pokus se však do brány domácího brankáře Yoela nevešel. To Eibar by směrem dopředu ještě malátnější a v první pětačtyřicetiminutovce nezahrozil ani sporadicky.

Zato vstup do druhého dějství vyšel mužstvu kouče Josého Luise Mendilibara náramně. Sergi Enrich si na hranici ofsajdu parádně naběhl na centr od Pedra Leóna, nedůrazně se na něj snažil dotírat stoper Yeray Álvarez, avšak nakonec Bilbao zachránil gólman Kepa, který včas vyběhl a míč vyrazil do bezpečí.

Notně Armagiňak zkomplikoval situaci Gonzalo Escalante. Ten si totiž ve skluzu opravdu hodně nevybíravě počínal vůči Muniainovi a po zcela zasloužené červené kartě zbytečně oslabil svůj tým. A Athletic Club najednou ucítil svou šanci. Už v 62. minutě střílel na bližší tyčku Raúl García, orazítkoval však právě jen brankovou konstrukci.

V 66. minutě musel vyběhnout z brány Yoel, neboť se do jeho blízkosti propracoval Muniain, ten ale svého protivníka trefil pouze do nohy. O osudu tohoto střetnutí rozhodla až poslední standardka. Beňatovu střelu z přímého kopu stačil s vypětím všech sil zlikvidovat Yoel, na dorážku od Raúla Garcíy už ovšem nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele