1. kolo
21.08.2016 20:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 0:3

Při absenci Cristiana Ronalda s Karimem Benzemou se oči příznivců Realu Madrid upíraly s o to větší naléhavostí ke Garethu Baleovi a dlužno dodat, že velšský reprezentant zcela dostál očekáváním. O jednoznačnou výhru 3:0 na půdě Realu Sociedad se totiž Bale zasloužil hned dvěma góly, mezi něž vklínil jednu trefu mladíček Marco Asensio.

Zinedine Zidane neměl pro první kolo La Ligy k dispozici celou řadu hráčů jako např. Luku Modriće, Pepeho či brankářskou jedničku Keylora Navase, nemluvě o zmíněných dvou předních střelcích Bílého baletu. Přesto Real neměl v San Sebastiánu sebemenší problém ukořistit všechny body a učinil první z osmatřiceti kroků směrem k zisku vytouženého titulu.

O perfektní start nového ligového ročníku se postaral Gareth Bale již ve druhé minutě, když potvrdil své výjimečné kvality ve vzduchu a prudkou hlavičkou z Carvajalova centru poslal hosty do vedení. Velšská superstar tak i ve svém čtvrtém vystoupení na stadionu Anoeta skórovala alespoň jednou. Ani s nabytým vedením Real neustával v aktivitě a brankář Rulli měl co dělat, aby vyrazil ránu Toniho Kroose. Na opačné straně se do slibné pozice dostal Asier Illarramendi, jenže raději zvolil další přihrávku a výtečná kolmice Davida Conchi tak přišla vniveč.

Jestli někdo obzvláště toužil skórovat, byl to Álvaro Morata. Španělský útočník má na úvod sezony jedinečnou šanci usadit se po působení v Juventusu na hrotu madridského útoku, avšak stejně jako v případě Superpoháru UEFA to navzdory vší aktivitě nebyl on, kdo skóroval, nýbrž jeho mladičký parťák Marco Asensio. Dvacetiletý talent, jenž se těší velké důvěře kouče Zidana, v závěru první půle využil zmatku domácí obrany a chladnokrevně přehodil vybíhajícího Rulliho.

Deset minut po změně stran napálil Toni Kroos další povedenou střelu do břevna a jeho kolega ze středu zálohy Mateo Kovaćić pro změnu ztroskotal na výtečném Rullim, jenž konečky prstů vytěsnil jeho ránu na roh. V samém závěru pak ještě Gareth Bale, jenž po celý večer usilovně pomáhal týmu i směrem dozadu, přidal výhře Realu třešničku v podobě třetího gólu, když obešel Rulliho a zavěsil do prázdné brány.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

X 2:2 (Bale, James)

Reagovat
dextroza_m

2:1

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
netopier

No v San Sebastiánu sa ťažko vyhráva...

Reagovat
valloire

jj

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
valloire

takovy trapny tipy muze davat fakt jen fanousek Barcelony .....trosku se netrefil

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že tipovals Barca-Betis 0:0

Reagovat
valloire

jo to jo, ale on mi tam napsal na to co? aha !

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a tys mi na to psal nejaky traparny svoje..... ale jak pise pode mnou uzivatel 7C.Ronaldo - chybi kral, takze nuda

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Těsně.

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
El Campeon

0:1

Reagovat
7C.Ronaldo

chybí král, takze nuda ..

Reagovat
smazaný uživatel

princ skvele zastoupil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele