7. kolo
30.09.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Betis 1:0

Páteční předehrávka sedmého kola La Ligy dopadla tak trochu dle očekávání lépe pro Real Sociedad, který si v domácím prostředí poradil s Realem Betis 1:0. Hosté tak prodloužili svou bídnou sérii na stadionu Anoeta, kde naposledy dokázali zvítězit v roce 2004. Jedinou branku utkání měl na svědomí Carlos Vela, jenž se po matných výkonech z loňské sezony podle všeho začíná znovu naplno rozehrávat.

Někdejší útočník Arsenalu se prosadil krátce po hodině hry a přispěl tak k druhému domácímu triumfu svého týmu za sebou, což se naposledy Realu povedlo v únoru letošního roku. Předešlé prvenství baskický celek ukořistil na úkor Las Palmas, proti němuž se Vela gólově prosadil stejně tak. Pro mexického útočníka navíc šlo tentokráte o malé jubileum, neboť Betisu vstřelil svůj osmapadesátý gól v dresu Sociedadu, čímž vyrovnal v moderní klubové historii dosavadního lídra střeleckých tabulek Nihata.

Domácí sice měli v první půli více ze hry, ovšem ani dominantní držení míče jim příliš šancí nepřineslo. Betis naopak mohl zničehonic udeřit po chybě Iňiga Martíneze, avšak brankář Geronimo Rulli zvládl nepovedenou malou domů na poslední chvíli odpálit do bezpečí. Na druhé straně musel být v pozoru i gólman Antonio Adán, jehož prověřil nadějným hlavičkovým pokusem Willian José. Když pak na Rulliho nevyzrál na konci první půle ani Alexander Alegría, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Sedmnáct minut po změně stran přišel rozhodující okamžik zápasu. Přízemní centr Mikela Oyarzábala se dostal až na zadní tyč k nabíhajícímu Velovi, jenž ve skluzu usměrnil levačkou míč do sítě. Hosté se již na odpověď nezmohli a jejich nový kouč Gustavo Poyet si počátek působení na lavičce andaluského týmu představoval určitě jinak. Sociedad uhájil těsné vítězství a poskočil v tabulce jak nad svého pátečního soka, tak přinejmenším dočasně i nad lokálního rivala z Alavése na deváté místo. Po reprezentační pauze čeká Velu a spol. očekávané baskické derby s Athleticem, zatímco Betis se na domácí půdě utká s Realem Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele