35. kolo
29.04.2017 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Granada CF 2:1

Nezabrala ani léčba Tonym Adamsem za pět minut dvanáct. Granada se po veskrze mizerné sezoně definitivně s La Ligou přinejmenším na jeden rok loučí, neboť po další prohře s Realem Sociedad již andaluský celek ztrácí na nesestupové příčky více bodů, než může do konce letošního ročníku získat.

Adams, nekdější kapitán anglické reprezentace a legenda londýnského Arsenalu, se na začátku dubna zhostil role dočasného trenéra po neuspokojivých výsledcích Lucase Alcaraze. Dosavadní sportovní ředitel klubu však nastalý trend nedokázal zastavit, připsal si ve čtyřech kolech čtyři porážky a už tři zápasy před koncem ligy je o sestupu Granady jasno.

Jen hodně chabou náplastí pro padesátiletého kouče může být vůbec první vstřelený gól za zmíněná čtyři kola, když se v pětašedesáté minutě prosadil Adrian Ramos z centru Dimitriho Foulquiera. Šlo o vyrovnání na průběžných 1:1 poté, co na samém sklonku první půle otevřel skóre Carlos Vela. Místo vykřesání naděje na zázračné zmrtvýchvstání granadských však šest minut před koncem přišla černá tečka v podobě gólu Juanmiho, jenž tak stanovil konečný výsledek 2:1 pro domácí Sociedad.

Baskický celek se díky sobotnímu triumfu drží na příčkách zajišťujících postup do příštího ročníku Evropské ligy, ovšem z šestého místa jej může stále vystrnadit lokální rival Athletic, který má s dvoubodovou ztrátou zápas tohoto kola s Celtou Vigo stále před sebou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele