3. kolo
09.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:1

Páteční předehrávka třetího kola La Ligy vítěze nenašla. Po hodině hry na stadionu Anoeta se zdálo, že jím díky trefě Pabla Piattiho budou hosté z Barcelony, avšak Espanyol nakonec veze z půdy Realu Sociedad pouze jeden bod, neboť dvanáct minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Willian José.

Barcelonský celek tak již potřetí za sebou přišel o slibně rozehraný zápas, v němž vedl minimálně o jeden gól, a nezbývá mu nic jiného než doufat, že jej tyto ztráty v konečném zúčtování nebudou příliš mrzet. Po většinu utkání sice hosté zvládali pohodlně kontrolovat hru, avšak závěrečnou čtvrthodinu Sociedad k radosti domácích příznivců konečně zapnul na vyšší obrátky a usilovně svíral svého soka přišpendleného před vlastní brankou, až nakonec mohli být hráči Espanyolu rádi za konečný hvizd a uhájení alespoň remízového výsledku.

Z pohledu Realu jde jednoznačně o zklamání a je namístě se ptát, proč s podobnou herní intenzitou hráči baskického klubu vyčkávali až do závěru druhé půle. První vážnější ohrožení branky Espanyolu si připsal Asier Illarramendi až po změně stran a ke smůle domácích tato rána skončila pouze na brankové konstrukci. Odpověď Espanyolu byla přesnější, neboť Piatti využil hloupého zaváhání Juanmiho a poslal hosty do vedení.

Barcelonský celek však od průlomu skóre upadl do pasivity se snahou zuby nehty utkání dohrát s čistým kontem, jenže to se mu nakonec nepodařilo. V osmasedmdesáté minutě se totiž dostal k hlavičce Willian José a srovnal. Závěrečná čtvrthodina pak byla ve znamení hektického úsilí domácích, které však postrádalo potřebnou přesnost, a tak nakonec utkání skončilo remízou 1:1, přičemž oběma celkům po něm musí být zcela jasné, že mají hodně na čem pracovat.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele