35. kolo
29.04.2017 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Valencia CF 2:1

Real Madrid je vytouženému titulu opět o krůček blíže. V domácím zápase s Valencií totiž Bílý balet potvrdil roli favorita a porazil Valencii 2:1, byť se utkání jako v mnoha předešlých případech neobešlo bez pořádného dramatu a vítězného gólu v samém závěru utkání. Tentokráte se hrdinou večera stal levý bek Marcelo, jenž pět minut před koncem svou slabší pravačkou odpověděl na Parejovo srovnání úvodní trefy Cristiana Ronalda. K dotažení cesty za ligovým triumfem již Realu zbývá zvládnout poslední čtyři kola...

Přestože Valencie do utkání vstupovala s třemi prohrami v zádech, na jejím projevu to zprvu nebylo vůbec znát. První velkou šanci na otevření skóre měl Santi Mina, jenž vystihl nepovedenou malou domů Sergia Ramose, avšak Keylora Navase překonat nedokázal. Kostarickému brankáři ovšem v tu chvíli stálo štěstí, neboť druhý Minův pokus se otřel o brankovou konstrukci. Domácí se za neustávajícího deště v úvodu spíše hledali, ale po sedmadvaceti minutách již byli ve vedení. Kroucený centr Daniho Carvajala si vyhlédl Cristiano Ronaldo, jenž předskočil Eliaquima Mangalu a s přehledem uklidil míč hlavou do sítě.

V druhé půli již Real mocně usiloval o druhý gól a Benzemovu křižnou ránu zastavila až tyčka. Dvanáct minut po změně stran pak domácí dostali jedinečnou příležitost navýšit své hubené vedení, když Dani Parejo zbytečně ve vlastní šestnáctce stáhl k zemi Luku Modriće a na popud čárového rozhodčího následoval pokutový kop. Valencijský gólman Diego Alves je však pro penaltové exekutory známým postrachem a své pověsti dostál i tentokrát, neboť vystihl směr Ronaldovy střely a portugalské superstar zabránil v druhé gólové radosti.

Místo pohodové výhry Bílého baletu tak ještě došlo na pořádné drama. Osm minut před koncem totiž Parejo vymazal svůj předešlý hřích skvostným přímým kopem, který zamířil neomylně do horního růžku branky a Navas se již natahoval marně, byť si na míč sáhl. Nakrátko oněmělí příznivci Realu však stadion Santiaga Bérnabeua přesto opouštěli s úsměvem na tváři. V pětaosmdesáté minutě totiž propadlý centr převzal na hranici šestnáctky Marcelo, zasekl si míč do středu hřiště a povedenou křižnou ranou k tyči zařídil Realu důležité vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 MUSÍME!!!

Reagovat
patrikhm

remizovat

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
dextroza_m

4:2

Reagovat
valloire

6-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos nedostal za červenou proti Barce stopku??

Reagovat
smazaný uživatel

1zápas

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele