37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Ronaldo načal další střeleckou stovku a Real míří za titulem

Další překážka na cestě za titulem úspěšně zdolána. Real Madrid si v posledním domácím zápase sezony poradil s vždy nepříjemnou Sevillou drtivě 4:1 a od zisku vytouženého titulu jej dělí už jen poslední dvě kola. Hrdinou večera se nestal nikdo jiný než Cristiano Ronaldo, jenž si připsal hned dvě trefy a celkem již v dresu Bílého baletu dosáhl na neuvěřitelnou metu čtyř set soutěžních branek.

V čele ligové tabulky sice po shodné výhře 4:1 nad Las Palmas zůstává Barcelona, avšak Real čeká ve středu dohrávka odloženého zápasu s Celtou Vigo, díky níž mohou svěřenci Zinedina Zidana svého úhlavního rivala předskočit a v posledním kole na půdě Malagy dokonat spanilou jízdu ziskem trofeje. V kombinaci s finále Ligy mistrů proti italskému Juventusu čeká madridského giganta nanejvýš slibný závěr sezony.

Nedělní utkání se neobešlo bez lehké kontroverze okolo úvodního gólu Nacha Fernándeze z desáté minuty, neboť domácí obránce se po odpískaném přímém kopu před hostující brankou s ničím nerozpakoval, a zatímco sevillská obrana ležérně formovala hráčskou zeď, poslal již Nacho pohotovou ránu vstříc odkryté brance okolo zkamenělého brankáře Rica. Následné mohutné protesty byly marné, Real vedl od desáté minuty 1:0.

Nedlouho poté navíc rozlícené hosty dorazily neproměněné šance Stefana Jovetiće a druhý gól večera v jejich síti. V romezí pouhých tří minut stihl černohorský forvard napálit tyčku a pak si vylámat zuby na brankáři Navasovi, zatímco na opačné straně Cristiano Ronaldo nemilosrdně trestal. Dvaatřicetiletý Portugalec stál ve správný čas na správném místě, když mu k nohám spadl míč po vyražené ráně Jamese Rodrígueze a Ronaldo tak vsítil svůj jubilejný čtyřstý zásah v dresu Realu. Potřeboval na to pouze 391 zápasů.

Ani za takto nepříznivého stavu se však Sevilla odmítala vzdát, a ještě do přestávky aktivní Jovetić ztroskotal podruhé na brankové konstrukci. Hned čtyři minuty po změně stran se už ale hostující forvard přece jen dočkal, když kroucenou ranou z hranice šestnáctky konečně obelstil Navasovy dobře postavené tyče a znovu utkání zdramatizoval.

Naděje hostí na vyrovnání ovšem vzaly za své dvanáct minut před koncem, neboť právě tehdy vsítil již sedmatřicátou trefu sezony neúnavný Ronaldo, jemuž připravil palebnou pozici Toni Kroos. Sám německý záložník pak vzápětí stanovil konečné skóre 4:1, které Real přiblížilo opět o krok blíže prvnímu ligovému triumfu od roku 2012. Pro Sevillu je alespoň dobrou zprávou nečekané selhání pátého Villarrealu s Deportivem La Coruňa, díky němuž si Andalusané navzdory nedělní prohře zajistili čtvrté místo, zaručující v příští sezoně kvalifikaci do předkola Ligy mistrů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
vanGomm

za nejlepší tip

Reagovat
boryland

1:2.............

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

asi 3:2, ale přál bych si remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal Ramos od disciplinarky krome cerveny trest? Neymar za tohle nehral 3 zapasy a to jenom zatleskal... Ramos jeste porvaval na rozhodciho a delal si z nej dobrej den... 4 zapasy min. A isco minulej zapas taky rval po trenerovi granady číšníku, donew mi colu, pro barcy distanc na min3 zapasy a pokuta tak 100 000euro ale pro hrace realu leda tak hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Na to si hochu musíš zvyknout, tenhle dvojí metr je soustavný.

Reagovat
valloire

Reagovat
Raul07

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

další do kolekce

Reagovat
Assassin11

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele