20. kolo
29.01.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Real Sociedad 3:0

Real Madrid vstupoval do utkání proti Realu Sociedad s vědomím, že všichni jeho pronásledovatelé v ligové tabulce v tomto kole ztratili, čehož také Bílý balet beze zbytku využil k navýšení náskoku. Tabulkový lídr totiž zvítězil jasně 3:0 a má i se zápasem k dobru na druhou Barcelonu cenný čtyřbodový náskok.

Vítězství týmu Zinedina Zidana nastartoval svým vůbec prvním gólem v La Lize Mateo Kovaćić, jehož po změně stran doplnili forvardi Cristiano Ronaldo a Álvaro Morata. Zdá se tedy, že nečekané vypadnutí Realu z ligového poháru proti Celtě Vigo nezanechalo na hráčích žádné větší následky. Sociedad naopak promarnil možnost poskočit na čtvrté místo před Atlético Madrid a zůstává pátý. Utkání navíc baskický klub dohrával pouze v desíti, neboť červenou kartu uviděl čtvrthodinu před koncem obránce Iňigo Martínez.

Právě Atlético, stejně jako Barcelona, v tomto kole pouze remizovalo, přičemž další adept na přední umístění ze Sevilly dokonce na půdě barcelonského Espanyolu prohrál 3:1. Jestliže Real Madrid zvládne zvítězit i v odloženém utkání s Valencií, bude tak již plně v pole-position k zisku prvního ligového titulu od roku 2012 a svého třiatřicátého v historii. Ovšem zpět k nedělnímu zápasu v Madridu: hostující kouč Eusebio si mohl ještě úvod zápasu pochvalovat, neboť Sociedad hrál s favoritem více než vyrovnanou partii a brankář Keylor Navas musel být na pozoru, aby zneškodnil přímý kop Williana Josého.

K průlomu skóre došlo přesto na opačné straně. Sedm minut před odchodem do kabin poslal Cristiano Ronaldo ideální pas nabíhajícímu Kovaćićovi, který si poradil s vyběhnuvším brankářem Rullim a zařídil Realu poločasové vedení 1:0. Chorvatský středopolař pak Ronaldovi šest minut po změně stran gólovou asistenci plnohodnotně oplatil, když právě po jeho přihrávce portugalská superstar chladnokrevně přehodila bezmocného Rulliho a slavila již svůj dvacátý gól sezony.

Sociedad se sice ani nadále nevzdával, jenže Juanmiho pád po zákroku Sergia Ramose rozhodčí neposoudil jako penaltový a ve čtyřiasedmdesáté minutě navíc uviděl druhou žlutou kartu obránce Martínez za faul na Casemira. Sedm minut před koncem pak přidal třešničku na dortu z pohledu domácích střídající Morata, který uklidil do sítě lahůdkový centr Lucase Vázqueze a upravil skóre na konečných 3:0 pro Real.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Socky by na to měly, včera byly herně lepší než my, jen jestli se moc nevyždímaly.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Danilo si nedal vlastňák? :o I přes to, že jsem fanda Realu, tak se tomu divím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele