27. kolo
12.03.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real si s Betisem zahrával, ale znovu jej v závěru spasil Ramos

Hráči Realu Madrid vstupovali do domácího zápasu s Realem Betis s vědomím, že jejich úhlavní rival v boji o titul z Barcelony nečekaně prohrál, a tak se Bílému baletu naskytla šance poskočit do vedení La Ligy. Přestože si tým Zinedina Zidana zprvu zahrával a po vlastenci Keylora Navase dokonce musel dotahovat, trefy Cristiana Ronalda se Sergiem Ramosem nakonec stačily k tomu, aby Real zvítězil 2:1 a stal se znovu favoritem na zisk ligového titulu. Madridští totiž nyní drží na druhou Barcelonu dvoubodový náskok, přičemž mají navíc utkání s Celtou Vigo k dobru.

Začátek utkání nezastihl domácí v dobrém rozpoložení a zápas se mohl brzy ubrat z pohledu Realu hodně špatným směrem, kdyby rozhodčí Lahoz posoudil zákrok brankáře Navase na unikajícího Darka Brašanaće jako provinění proti pravidlům. Kostarický gólman totiž vyběhl vstříc dlouhému nákopu, jenže místo míče se ve skoku dotkl pouze forvarda Betisu. Přesto Antonio Mateu Lahoz nechal celý incident bez povšimnutí a pokračovalo se dále.

Ještě než se Navas stihl pořádně zkoncentrovat, povedlo se hostům přece jenom skórovat. Ránu Antonia Sanabrii totiž Navas zprvu chytil a vzápětí si nešikovným zásahem druhé ruky ve snaze sbalit míč do náruče vsítil k nelibosti domácího publika vlastence. Real tak popáté z posledních šesti utkání inkasoval v zápase jako první, ovšem ještě do přestávky bylo vyrovnáno. Gól s pořadovým číslem 210 v bílém dresu vstřelil čtyři minuty před koncem první půle Cristiano Ronaldo, jehož hosté neuhlídali při náběhu na centr Marcela a portugalská hvězda se již v zakončení nemýlila.

Po změně stran se favorit hnal za obratem, který ovšem dlouho nepřicházel. Dvanáct minut před koncem ovšem dodal Realu výhodu přesilové hry obránce Piccini, který uviděl za faul na Vázqueze druhou žlutou kartu. Pouhé tři minuty nato pak madridští vskutku skórovali a jako obvykle jim v případě největší nouze přispěchal na pomoc Sergio Ramos. Pro španělského stopera šlo po suverénní hlavičce z rohového kopu již o desátý gól sezony. V samém závěru pak ještě Navas dokázal napravit své dřívější zaváhání zákrokem proti další ráně Sanabrii a zajistil tak svému klubu zisk cenných tří bodů, které Real posouvají zpět do čela La Ligy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Betis by mohl předvést něco podobného jako proti nám, venku se to ale asi nestane.

Reagovat
LidoOP

2:1

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

priste si nesplest strany... a ono to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

vsak Real mel stesti..... Navas mel mit cervenou, zase pomohl rozhodci z Madridu ....v La Lize letos uz po šesté

Reagovat
smazaný uživatel

Navas by měl červenou a Kiko by Sanabriovo střelu chytil .. tak o co jde

Reagovat
Beči

Ramos má letos lepší statistiky než kdejaký útočník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele