2. kolo
27.08.2016 20:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid - Celta Vigo 2:1

Real Madrid zůstává i po druhém kole stoprocentní. S Celtou Vigo ovšem domácí neměli vůbec lehké pořízení a vítězství 2:1 si zajistili až devět minut před koncem trefou Toniho Kroose. Na úvodní branku Álvara Moraty totiž hosté ještě dokázali odpovědět zásluhou Orellany a byli favoritovi po valnou většinu zápasu rovnocenným soupeřem.

V první půli měl nejblíže k průlomu bezbrankového stavu Luka Modrić, když před uplynutím půlhodiny hry převzal míč a doputoval s ním až na kraj šestnáctky. Jeho nadějná rána však ke smůle Realu skončila pouze na brankové konstrukci. Jen tři minuty nato pokoušel chorvatský záložník štěstí podruhé, a i když se již mezi tři tyče trefil, zastavil jej pro změnu kvalitním zákrokem brankář Sergio Álvarez. Do šaten se tak v poločase odcházelo za stavu 0:0.

Deset minut po změně stran měl Álvarez co dělat, aby si poradil s nebezpečným přímým kopem Garetha Balea, a znovu mu musela pomoci i konstrukce. V devětapadesáté minutě už ale ani třicetiletý gólman Celty neměl nárok na úspěch, když jej vlastní obránci nechali na holičkách. Nejprve se v perfektní šanci tváří v tvář Álvarezovi ocitl mladíček Asensio, jehož matnou ránu ještě hostující gólman zvládl vyrazit, jenže dorážka Moraty již byla nechytatelná. Nutno podotknout, že Realu během této gólové akce přálo i štěstí, neboť Morata se v jejím úvodu nacházel v postavení mimo hru, které čárový rozhodčí přešel bez zdvižení praporku.

Chvíli nato mohl španělský reprezentant přidat i gól číslo dvě, avšak v dalším duelu s Álvarezem znovu přispěchala k záchraně Celty levá tyč. V sedmašedesáté minutě se pak zdálo, že Real budou tyto neproměněné šance stát i přinejmenším dva body, neboť John Guidetti vybídl ke střele z hranice šestnáctky Fabiana Orellanu, jenž krásnou ranou zakroutil míč za záda bezmocného Francisca Casilly a bylo znovu srovnáno.

Tribunami stadionu Santiaga Bérnabeua se začínala rozmáhat nespokojenost, ovšem nakonec mohli domácí příznivci odcházet spokojení. Devět minut před koncem totiž Lucas Vázquez nabil Tonimu Kroosovi a německý záložník svým typickým technickým zakončením překonal Álvareze podruhé. Real tak zvítězil 2:1 a bude čekat na své konkurenty v boji o titul, zda s ním zvládnou držet krok.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

ZÁKLADNÍ SESTAVA: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modrič, Casemiro - Bale, Morata, Asensio

Lavička: Yáñez, Pepe, James, Kovačič, Vázquez, Mariano, Danilo

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele