35. kolo
30.04.2017 16:15 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Deportivo Alavés 1:4

Utkání na jihu Španělska mezi domácím Realem Betis s Deportivem Alavés se proměnilo v pětigólovou přestřelku, kterou zcela ovládli hosté v poměru 4:1, přestože ještě o přestávce prohrávali. Ligový nováček tak potvrdil, jakou letos prožívá výtečnou sezonu, a již počtvrté za sebou neprohrál.

Vše se přitom z pohledu Betisu vyvíjelo nanejvýš slibně, když se ve dvanácté minutě dostal k míči po odvrácené standardní situaci Rubén Pardo a bez okolků z hranice šestnáctky vypálil. Brankář Ortola by nejspíš jeho ránu dokázal zachytit, jenže stínující obránci ještě dráhu letu míče nešťastně změnili, a tak Pardova střela skončila přesně u levé tyče.

Po změně stran už ale domácí příznivce radost brzy přešla. Hned v osmačtyřicáté minutě totiž Nenad Krstičič využil špatné rozehrávky soupeře a překvapil všechny přízemní ranou z více než dvaceti metrů na přední tyč, která brankáře Adána nachytala nepřipraveného zasáhnout a bylo srovnáno. A brzy bylo ještě hůř.

Od trefy srbského záložníka uplynulo sotva deset minut a ukazatel skóre již ohlašoval průběžný stav 3:1. Nejprve rychlý útok Alavése po pravé straně vyústil v perfektní Vigarayovu přihrávku před odkrytou branku, kde již Rubén Sobrino neměl sebemenší problém uklidit míč do sítě. V osmapadesáté minutě pak nezastavitelný Vigaray předvedl další velkou parádu, když se umně uvolnil u rohového praporku a prudkým přízemním centrem na přední tyč vybídl k zakončení nabíhajícího Sobrina, jenž ve skluzu propálil zblízka bezmocného Adána.

Odevzdaný Betis se již ve zbytku utkání na žádnou odpověď nezmohl, a naopak ještě v poslední čtvrté minutě nastavení inkasoval počtvrté. Další rychlý kontr Alavése tentokráte po levé straně podnikl Aleksandar Katai, který přesprintoval všechny hráče soupeře a tváří v tvář Adánovi zachoval chladnou hlavu. Alavés tak pojistil své postavení ve středu tabulky a dotáhl se k devátému Espanyolu na vzdálenost dvou bodů. Betis se naopak propadl na patnácté místo, což může napravit v příštím kole na půdě dalšího nováčka z Leganés, který stále nemá jistou záchranu.

Autor: Martin Kantor / laliga.es

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele