15. kolo
11.12.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 1:0

Ačkoli už hosté nastoupili v prakticky nejsilnější možné sestavě, a to včetně útočníka Aritze Adurize, za posledních několik týdnů předvedli jeden z nejhorší výkonů, a z půdy nevalně hrajícího Betisu si domů neodvezli ani bod. Domácí porazili Bilbao po dvou letech zásluhou jediného gólu Rubéna Castra z prvního poločasu.

Mužstvo kouče Ernesta Valverdeho se tentokráte vůbec nedokázalo prosadit směrem dopředu. Žádnou branku nezaznamenalo poprvé od začátku listopadu, kdy se netrefilo v Espanyolu. Přitom v Andalusii bylo favoritem už jen proto, že soupeř vedený Víctorem Sánchezem vyhrál jen jednou z posledních pěti ligových duelů.

Domácím se pochopitelně tenhle výsledek hodil do krámu, protože se od sestupového pásma vzdálili na rozdíl pohodlných šesti bodů. Po rychle udělených třech žlutých kartách přišel na řadu v 18. minutě rozhodující moment. Tonny Sanabria si na hranici pokutového území vyměnil míč s Castrem, a druhý jmenovaný pak pohodlně zakončoval.

Následně si na své konto připsal úspěšný zákrok domácí brankář Antonio Adán, jenž dokázal zastavit Iňakiho Williamse, na druhé straně v závěru poločasu znovu zahrozili Castro s Tonnym Sanabriou, nicméně jejich pokusy byly tentokráte zablokovány. Po přestávce došlo ve hře baskického klubu k mírnému zlepšení, avšak kýženého vyrovnání se nedočkal.

Zkraje druhého poločasu se Antonio Adán hodně potil proti hlavičce Aritze Adurize, po hodině se hostující forvard protlačil k zakončení ještě jednou, ale ani v tomhle případě nebyl úspěšný. Antonio Adán si poté poradil rovněž se střelou Ikera Muniaina, a protože náskok Betisu odmítl navýšit Donk, skóre se již žádným směrem nepohnulo.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele