38. kolo
19.05.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Granada CF - Espanyol Barcelona 1:2

Espanyol si v páteční předehrávce posledního kola španělské LaLigy poradil s Granadou, i když se domácí hodně snažili. O vítězství hostí rozhodly brzké branky Baptistaa s vlastním gólem Veza. Ani korekce v podobě trefy Andrease Pereiry nic neznamenala.

Granada chtěla v posledním domácím utkání sezony odčinit její špatný průběh a revanšovat se svým věrným fanouškům. Proti Espanyolu Barcelona nastoupila s brankářem Ochoou, obránci Lombánem, Vezem či Ingasonem a záložní řadou s Cuencou, Pereirou či Krhinem. Do útoku se opět postavil Ramos. Na něj čekali hostující obránci jako Navarro, López, Reyes nebo Áaron. Ofenzivní linii Espanyolu vedli Moreno s Baptistaem.

A právě Baptistaovi vyšel start utkání na jedničku. Už ve třetí minutě si naběhl na nahrávku do pokutového území a i díky teči domácí obrany měl snadnou úlohu. Stačilo mu, aby míč poslal z voleje do sítě - 1:0 pro hostující Espanyol Barcelona.

Espanyol začal opravdu od podlahy a svému soupeři nedaroval vůbec nic. O pouhých pět minut později navíc navýšil své vedení nad domácí ekipou. Raketový start katalánského celku potvrdil domácí obránce Rubén Vezo, kterému nahrál míč na kopačky střelec první branky Baptistao. Vezo se snažil míč odklidit, ale místo toho si jej srazil do vlastní brány!

Espanyol hrál mnohem jednodušeji a jeho účelná hra mohla slavit další úspěch, když se do zakončení dostal záložník Jurado. Jeho střela však po rychlé kombinaci zamířila vedle! Granada se delší dobu nemohla vůbec vzpamatovat, ale hodně jí pomohla chyba hostujícího brankáře.

Po dvaceti minutách si totiž Andrea Pereira vyměnil balon s Ramosem, ten mu míč vrátil a Pereira se rozhodl ke střele. Mířil technicky na zadní tyč, kde měl být brankář Ochoa, jenže ten se k tyči dostal pozdě a míč mu proklouzl mezi rukama - 2:1 a drama bylo na světě.

Kýžená kontaktní branka byla úspěchem domácích, který je povzbudil. K další akci se odhodlal již jednou úspěšný střelec Pereira, který však pálil po půlhodině mimo. Krátce poté zahrávala Granada také standardní situaci, ktrou si vzal na starosti opět Pereira. Brankář Diego López ale jeho střelu viděl s dostatečným předstihem a vytěsnil ji na roh!

Začátek druhé půle se v podání Espanyolu opět stal koukatelným. Hosté nebyli daleko k další brance, jenže jen Diego Reyes trefil ve skluzu z dorážky jen tyč! Domácí se snažili chytit tempo pomocí standardní situace. David Lombán zahrával volný přímý kop za vápnem, jenže míč poslal těsně vedle pravé tyče branky hostí! Jinak ale druhý poločas zůstával daleko za očekáváním a když se v samém závěru neprosadil ani Cuenca po zákroku Lópeze, bylo o vítězi jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele