22. kolo
10.02.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 1:2

Možná že Real Sociedad definitivně naznačil celému pelotonu LaLigy, že to s útokem na čtvrtou příčku myslí a bude myslet zcela vážně. Venku si totiž dokázal poradit s nepříjemným Espanyolem, který letos všudy všeho do této chvíle prohrál jen pětkrát, a díky vítězné trefě Asiera Illarramendiho ztrácí na třetí Sevillu už jen dva body.

To, že baskický celek letos nedokázal alespoň jednou překvapit jednoho španělského favorita, je vlastně úplně jedno, protože s ostatními protivníky s pravidelností boduje. Barcelonský klub nevzpomínal úplně v nejlepším na poslední vzájemným duel s tímto soupeřem před vlastními fanoušky, a ačkoli z toho tentokrát nebyl pětigólový debakl, znovu nad ním neuspěl.

Po deseti minutách hry se skácel k zemi v pokutovém území Hernán Pérez, a i když byl opravdu přistrčen, svůj souboj lehce nafilmoval, a možná i proto se nakonec rozhodčí David Fernández nerozhodl k nařízení penalty. Na druhé straně naopak udeřili Txuriurdin ve 26. minutě z ojedinělé šance a ujali se vedení.

Iňigo Martínez poslal dlouhý pas za obranu, skvěle našel nabíhajícího si Carlose Velu, který sám před brankářem Diegem Lópezem nezaváhal a zamířil přesně na jeho bližší tyčku. Domácí se do přestávky dočkali srovnání. Ve 35. minutě na místě doslova zakouzlil s míčem Hernán Pérez a z blízkosti si počíhal na správný okamžik zakončení.

V 50. minutě se snažil José Antonio Reyes otočit vývoj utkání na stranu Espanyolu, jenže ze slušné pozice minul kýžený prostor. Naopak San Sebastián v 61. minutě opět vyškoloval z produktivity. Asier Illarramendi napřáhl ze střední vzdálenosti svou pravačkou a jeho plachtící pokus nakonec zapadl přesně k boční brankové konstrukci.

Od té doby hosté svůj těsný náskok bezpečně hlídali. A to třeba mohl náskok navýšit Oyarzabal, kdyby nezamířil jen do rukavic Diega Lópeze. V 88. minutě se snažil z přímého kopu prosadit Iňigo Martínez, ovšem i v tomhle případě domácí gólman zasáhl. V nastavení ještě vznikl závar ve vápně Realu Sociedad, ve vyrovnávací trefu však nevyústil.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

1:3

Eusebio je pred podpisem smlouvy do 2019 Na zacatku jsem mu moc neveril, ale kluci konecne pochopili, co po nichc chce

Skoda Agirretxeho, rok nehraje, ceka ho dalsi mesic rehabilitace

V lete udrzet Carlita, skasnout love za Griziho a posilit!

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele