4. kolo
18.09.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Madrid 0:2

Kde se vzal, tu se vzal James Rodríguez. Kolumbijský ofenzivní záložník byl během léta notně spojován s odchodem z Realu Madrid a dlouho se neobjevoval ani na soupisce Bílého baletu v začínající sezoně. Hned při svém debutu na půdě Espanyolu však Rodríguez skóroval důležitý gól a přispěl značnou měrou k vítězství 2:0.

Toto prvenství bylo navíc pro Real do jisté míry jubilejním. Když totiž sečteme závěr loňské sezony s počátkem té letošní, dopracujeme se již k šestnácti výhrám za sebou, což značí dorovnání historického rekordu, který stanovila v sezoně 2010/11 Guardiolova Barcelona. Co se aktuální situace týče, Real zůstává posledním klubem, který ještě v aktuálním ročníku neztratil ani bod a nadále tak kraluje La Lize z prvního místa.

Real přitom nepřijížděl do Barcelony v ideálním rozpoložení, neboť mu z důvodu zranění či nemoci chyběli obvyklí členové útočné vozby Cristiano Ronaldo a Gareth Bale. Šanci tak dostalo mládí v podobě Lucase Vázqueze s Marcem Asensiem, kteří málem společnými silami vytvořili první gól večera po pěti minutách hry. Vázquezův přízemní centr však nakonec byl pro druhého jmenovaného příliš dlouhý, než aby na něj mohl na zadní tyči dosáhnout.

Obrana Realu ovšem v úvodu utkání příliš nefungovala. Sergio Ramos si vysloužil žlutou kartu hned ve čtvrté minutě a Pepeho zaváhání mělo za následek střelu Lea Baptistaa, kterou však zvládl lapit Kiko Casilla. Ramos si pak záhy koledoval dokonce o brzké vyloučení, když zastavil střelu zdálky vlastní rukou. Nakonec však španělský reprezentant vyvázl i díky etudě, kdy se svalil k zemi a předstíral, že jej míč trefil do obličeje.

Sedm minut před koncem první půle se Realu poprvé povedlo dostat míč do sítě, avšak Benzemovu gólovou hlavičku po Marcelově centru rozhodčí neuznal z důvodu Francouzova postavení mimo hru. Na druhé straně zase zahrozil aktivní Baptistao, ovšem těsně minul. Co se nepovedlo ani jednomu z útočníků, to záhy svedl James Rodríguez. V druhé minutě nastavení první půle po pasu Kroose vyslal kolumbijský ofenzivní záložník prudkou přízemní ránu do levého růžku brány a Diego López se natahoval marně.

Po změně stran již měli hosté utkání vesměs pod kontrolou a Benzema se střídajícím Iscem měli slušné příležitosti navýšit skóre. První jmenovaný se nakonec dočkal dvacet minut před koncem, kdy po výtečné týmové akci skrze Carvajala a Vázqueze skončil míč až u Benzemy, jenž jej snadno zblízka napálil do sítě. Když pak v závěru neuspěli se svými střeleckými pokusy jak domácí Caicedo, tak Ramos z přímého kopu, skončilo utkání Realu s Espanyolem pohodlným vítězstvím hostí 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, zdravim... nema nekdo DIGI 2 GO? Nebyl by nekdo ochotný se se mnou podelit o 1 zařízení na DIGI TV ? Zaplatil bych část poplatků. Jde mi jen o DIGI sporty, dekuji Smile pripadne piste na penaldo@post.cz - muzeme se domluvit i tam

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Espanyol, jeden ze dvou soupeřů, proti kterým vám fandím, tak zkuste zabrat.

Reagovat
valloire

minulej rok 6-0 a 6-0....tak fandi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že s vámi kooperují je obecně známo,to nemusíš psát, ale teď je začátek sezony a body potřebují. real teď navíc hodně zaplatil za zapískání trestňáku v LM.

Reagovat
valloire

Mají nás rádi a rádi nám nechají body, protože nemají rádi vás. Čemuž se nedivím, protože jste nesympatickej arogantní a sebestřednej cirkus. My jsme nic neplatili a ta částka taky nesouhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé s tebou souhlasím,částka nesouhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
PePiG7

Bez Bale a Ronalda to bude tezky, ale stejne je muj tip 0-2 Morata, Kroos

Reagovat
Noustress

0:1

Reagovat
Achašveróš

Jak můžou být oba týmy v modré?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele