12. kolo
19.11.2016 13:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 2:3

Deportivo bylo velmi blízko svému teprve třetímu vítězství v sezóně. Jenže totálně zpackaný závěr zápasu pro něj nakonec znamenal jen bezbodový neúspěch. Mužstvo kouče Jorgeho Sampaoliho, zvoleného nedávno trenérem LaLigy za měsíc říjen, zkrátka nic nezabalilo a vyplatilo se. Sevilla se tak alespoň dočasně vyhoupla na třetí pozici.

Ani vedení o dvě branky domácím jednoduše nepomohlo. Hosté zcela zaspali úvodní vteřiny utkání, trefil se Ryan Babel a následně náskok navýšil Florin Andone. Těsně před obrátkou však snížil Steven N'Zonzi, následně ve druhé půli vyrovnal Vitolo a v nastavení dokonal parádní obrat Gabriel Mercado.

Sevilla si snad ani nemohla po reprezentační přestávce přát lepší scénář před důležitým kláním Ligy mistrů proti Juventusu. Na druhou stranu by možná k tomuto výsledku ani nedošlo, kdyby byl zhruba čtvrthodinu před koncem vyloučený Gabriel Mercado, který prudce strčil do Andoneho. Sudí Lahoz se ovšem k červené kartě neodhodlal.

Uběhlo jen několik málo chvilek a už se La Coruňa radovala z první trefy. Juanfran poslal centr z pravé strany někam na pokutovou značku, kde se skvěle uvolnil Babel, a svou hlavičku usměrnil přesně k tyčce. Jinak však byl andaluský celek v prvním dějství lepším týmem, držel více míč na kopačkách a dostával se častěji do šancí.

Tu největší asi spálil Pablo Sarabia, jehož vybídl Ganso, výtečně se ovšem zaskvěl domácí brankář Tytoň, který jeho pokus zneškodnil. Na druhé straně naopak Super Depor neselhal v koncovce a dostal soupeře pod ještě větší tlak. Andone předvedl mistrnou individuální akci, zbavil se beka Nicoláse Parejy, prošel kolem dalších dvou protihráčů a pak snadno zacílil.

Hodně hostům pomohl snižující zásah minutu před přestávkou. Escudero z levé strany poslal míč na hranici šestnáctky, odkud N'Zonzi zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Druhé dějství už tolik zajímavých momentů nenabídlo, tedy až na závěrečné minuty. Tytoň vlastně zasahoval jen proti centru Vitola, který směřoval na Pabla Sarabiu.

Poté, co předčasně pod sprchy neodešel Gabriel Mercado, cítili v Deportivu po zápase zajisté velkou nespravedlnost. V 87. minutě se totiž zablokovaná střela Ben Yeddera odrazila šťastně k nohám Vitola, jenž se z vyložené pozice nemýlil. A ve druhé minutě se ještě z dorážky prosadil symbolicky možná největší hříšník tohoto střetnutí Gabriel Mercado.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele