34. kolo
27.04.2017 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - SD Eibar 0:0

Deportivo Alavés urvalo na domácí půdě jen bod za remízu 0:0. A nemůže za ni být příliš rádo, protože mělo jednu nespornou výhodu - soupeř z Eibaru hrál více než hodinu v početním oslabení po neuvěřitelné chybě brankáře Riesga.

Útok domácího celku, který bojuje ve středu tabulky, měli na starost Méndez, Camarasa, Gómez a Deyverson coby hrotový hráč. Do brány se opět postavil spolehlivý brankář Pacheco. V té hostující stál zkušený brankář Riesgo, před nímž se pohybovali Capa, Gálvez, Lejeune a Juncà. Do útoku se postavili Enrich a Kike Garcia.

Domácí hráči byli od prvních minut aktivnější, ale jejich snahy často brzdila nepřesnost. Kiko Femenía posunul míč na Edgara Méndeze, který z pravé strany centroval, jenže jeho centr se příliš nepovedl, takže brankář Riesgo v klidu zasáhl. Centr, který si o chvíli později vytvořil David Juncà z rohového kopu, našel hlavu Floriana Lejeuneho, jenže ten mířil jen do středu brány.

Po patncti minutách hry se naskytla první velká šance utkání. Na centr z levé strany si naskočil Edgar Méndez, který byl na vzdálenější tyči neobsazen. Jenže jeho hlavička mířila jen do boční sítě! Brankář Riesgo zase musel rychle vybíhat po šanci a náběhu Camarasy. To ještě zvládl, ale o pět minut později už žalostně selhal.

Nedohodl se totiž s vlastním obráncem Lejeunem, který mu hlavičkou při výběhu brankáře situaci dost zkomplikoval a Riesgo musel reagovat. Jako brankář šel po míči rukama, ale byl už mimo své vymezené hájemství. Následovala tedy rovnou červená karta, oslabení pro hosty a do hry se vydal náhradní brankář Yoel Rodríguez. Ten vzápětí čelil standardní situaci a musel být hodně rád, že Ibai Gómez trefil jen břevno!

V nastavení první půle zahrával přímý volný kop také Lejeune a jeho rána směřovala do levého horního rohu. Brankář Pacheco ale skvěle zasáhl a rychlým skokem k tyči vše uklidnil. Eibar byl jasně aktivnější také po změně stran a vůbec to nevypadalo, jako by měl hrát v deseti. Další dobrou ránu na Pacheca vyslal Dani Garcia a Pacheco musel opět ukázat své reflexy.

Do hry se musel zapojit také Yoel Rodriguez, který už se stihl rozehřát. Vyzkoušel ho povedenou akcí Edgar Méndez, který však centroval jen do pohotového obránce Eibaru. Po hodině hry se málem prosadili domácí. Kiko Femenía posadil míč na hlavu Víctora Camarasy, který však mířil jen těsně nad břevno. Další šanci Edgara Méndeze pak musel na poslední chvíli hasit obránce Lejeune.

Hostující brankář Yoel musel do akce také minutu před koncem, kdy domácí Kiko Femenia centroval na hlavu střídajícího Oscara Romera. Ten mířil do brankáře. A když už v nastaveném čase druhé půle zpracoval centr Femenii Deyverson a překonal brankáře Yoela, zaskočil za něj na brankové čáře obránce Lejeune!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele