6. kolo
26.09.2016 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Granada CF 3:1

Estadio Mendizorrotza si vůbec poprvé v sezoně mohlo vychutnat gólové oslavy, neboť v prvních dvou kolech na domácí půdě Alavés uhrál proti Sportingu Gijón a Deportivu La Coruňa pokaždé pouze bezbrankové remízy. Čekání na kýžený průlom skóre nakonec utnula dvaapadesátá minuta pondělní dohrávky, kdy si Edgar Méndez naběhl na pas Víctora Camarasy a perfektní ranou placírkou skóroval proti klubu, v němž dříve sám působil.

Asistent Camarasa posléze šest minut po hodině hry přidal druhý gól večera, ovšem dvanáct minut před koncem ještě hostům vykřesal jiskřičku naděje Andreas Pereira. Mladík hostující z Manchesteru United totiž špičkovým centrem připravil gólovou příležitost střídajícímu Artemu Kravetsovi, jenž se z voleje nemýlil. V samém závěru ale místo vyrovnání přišel třetí gól domácích, když stále děravou obranu Granady vytrestal Acosta Deyverson.

Napínavá a na góly bohatá druhá půle působila oproti té první, na šance i kvalitu skoupé, jako zjevení. Za zmínku snad stojí jen neproměněná šance Alberta Buena, která mohla hostům snadno zařídit podstatně lepší vstup do zápasu. Granadští pak v pětadvacáté minutě měli legitimní nárok na pokutový kop, avšak Femeniovo postrčení Pereiry zůstalo zraku rozhodčích skryto. Na konci úvodní pětačtyřicetiminutovky mohl poslat Alavés do vedení Deyverson, jemuž překazil radost solidním zákrokem Guillermo Ochoa. Ani mexický brankář však po změně stran nezvládl ukočírovat chabou defenzivu, která jen potvrdila svou pozici v nejvyšším počtu inkasovaných branek ze všech letošních účastníků La Ligy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

pěkná série

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza

Má-li někdo zájem www.tipovani-extraligy.estranky.cz, extraligové tipy každé kolo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele