12. kolo
20.11.2016 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona 0:1

Hráči Espanyolu dokázali osm minut před koncem rozhodnout utkání na půdě Alavésu a připsat si důležité tři body. Autorem jediné branky se stal Gerard Moreno. Hosté také dokázali zahodit pokutový kop, nicméně vzhledem ke konečnému výsledku je to nemusí mrzet.

Oba celky hrály vyrovnaně a první šance začaly přicházet zhruba po deseti minutách úvodního oťukávání. Jurado poslal na branku možná centr, možná technický obstřel, každopádně golman Pacheco musel předvést dobrý zákrok. Na druhé straně byl v dobrém postavení hlavičkující Deyverson, ovšem Diego López byl včas na místě a střelu bez větších potíží lapil. Jen o dvě minuty později měl Espanyol velkou šanci na vedení, ovšem volný přímý kop Josého Antonia Reyese skončil na břevně! To bylo z prvního poločasu to nejpodstatnější.

Diváci na Estadio Mendizorrotza sledovali spíše průměrné utkání. Vyložených šancí ještě ve druhém poločase ubylo. Největší práci tak měl sudí Melero, který do 60.minuty udělil pět žlutých karet.

V 69.minutě dokázal dostat balón do sítě Deyverson, jenže si v klíčový moment nepohlídal ofsajdové postavení a tak branka nemohla být uznána. Utkání se nakonec rozhodlo v závěrečné desetiminutovce a vše začalo penaltovým okamžikem, po ruce Alexise ve vlastním pokutovém území. Verdikt sudího byl nemilosrdný, ovšem Moreno tíhu okamžiku nezvládl. Penaltu kopl špatně a nechal vyniknout brankáře Pacheca. Hosté nicméně zůstali u balónu, z následného prvního rohového kopu se neprosadili, ale z toho druhého už ano. Na centrovaný balón si naskočil Moreno a nechytatelnou hlavičkou zajistil Espanyolu vedení.

Depor měl i s nastavením zhruba jedenáct minut na vyrovnání a dobrou příležitost měl po standardní situaci Alexis, hosty však podržel jistý Diego López. Alavés si v závěrečných minutách vytvořil převahu, ale Espanyol přežil i nastavení a nakonec dovedl zápas do vítězného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele