19. kolo
21.01.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - CD Leganés 2:2

Ačkoli souboj mezi Alavésem a Leganés nenabídl tolika gólových šancí, a vlastně bylo na hřišti tak trošku poznat, že se jedná o celky z dolní poloviny tabulky, mohli diváci na Estadio Mendizorrotza přece jenom vidět hned čtyři branky. Konečný nerozhodný výsledek je vlastně zcela zaslouženým rezultátem tohoto měření sil.

Určitě o něco lepší formu měli před tímto duelem domácí, kteří z dvanácti případů prohráli jen jednou jedinkrát, a paradoxně tomu bylo minulý víkend na půdě Celty Vigo. Každopádně hosté svého soupeře porazili dvakrát v řadě a chtěli na svou bilanci za každou cenu navázat. A podařilo se, hned dvakrát dokázali najít odpověď na dvě soupeřovy branky.

První gól utkání zařídil po jedenácti minutách hry Víctor Laguardia. Ten měl trošku štěstí, že původní nepovedená střela Marcose Llorenteho skončila právě nečekaně u jeho nohou, najednou byl španělský obránce v šestnáctce zcela sám, a poměrně snadno uklidil balón za záda bezmocného brankáře Iaga Herrerína.

Další zajímavý moment na řadu přišel vlastně až v závěru poločasu, to když se Leganésu poprvé podařilo korigovat průběžný stav. Mužstvo kouče Asiera Garitana předvedlo pěknou kombinaci ve středu pole, Machís následně sklepl balón do šestnáctky pro nabíhajícího si Guerrera, jenž pravačkou zamířil tvrdě přesně na bližší tyčku.

Začátek druhého dějství vyšel lépe Deportivu. Nejprve vznikly velké zmatky v hostujícím pokutovém území po rohovém kopu a střela Manua Garcíy byla zablokována, aby jen o chvilku později Ibai Gómez z pravé strany poslal prudký centr do vápna, který za záda Iaga Herrerína jemně tečoval Edgar Méndez.

Už už se zdálo, že by Babazorros mohli udržet průběžné vedení. Jejich protivník však nakonec udeřil šest minut před koncem a srovnal konečné skóre. Guerrero vybojoval rohový kop, centr z rohového čtvrtkruhu pak doplachtil na hlavu Bustinzy, jenž balón prodloužil hlavou na Pabla Insúu, a ten se z blízkosti nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele