31. kolo
09.04.2017 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - SD Eibar 0:2

Jestli může někdo hodnotit uplynulá tři kola, sehraná během několika dní, opravdu pozitivně, pak jsou to zcela jistě fotbalisté Eibaru, kteří po vítězství nad silným Villarealem a nepříjemným Las Palmasem dokázali skolit venku i Celtu Vigo, svého rivala v boji o Evropskou ligu, a i nadále výrazně šlapají velkým favoritům na paty.

Pro baskický celek měla být záchrana prvořadou záležitostí. Zcela určitě si však po třech výhrách v řadě může nyní klást větší ambice a zaznamenat největší klubový úspěch v historii. Už po třech letech působení v nejvyšší soutěži by Eibar mohl proklouznout do evropských pohárů. Dvě sezóny předtím mimochodem skončil jen v dolní polovině tabulky.

Nejenže Celta nedokázala napravit minulou porážku ve Valencii a z desáté příčky má poměrně daleko k předním příčkám, ještě navíc před čtvrtfinálovým duelem Evropské ligy přišla o zraněného Giuseppeho Rossiho, který musel už v první půli vystřídat. Na vině bylo zřejmě pochroumané koleno, s nímž má po celou svou kariéru obrovské problémy.

Podobně jako na podzim se ani v tomto utkání nepodařilo domácím najít recept na obranu svého protivníka. Hosté byli evidentně ve velké pohodě, hodně jim samozřejmě pomohla brzká trefa Kikeho ze 13. minuty, jemuž balón sklepl hlavou kolega z útoku Sergi Enrich, a následná střela vyklouzla brankáři Sergiovi Álvarezovi z rukavice.

Směrem dopředu toho Célticos opravdu moc nevymysleli, možná že jim až příliš chyběla na hřišti přítomnost nejlepšího střelce Iaga Aspase, jenž se na plac propracoval až v 67. minutě. To už přitom Eibar o svém vítězství definitivně rozhodl, Luna v 51. minutě z levé strany přihrál na hranici vápna do druhé vlny Pedrovi Leónovi, jenž snadno zacílil.

Přesto se Celta ještě vynasnažila s negativním výsledkem ještě něco udělat. A za hostujícím gólmanem Yoelem se hned dvakrát třásla branková konstrukce. Nejprve měl smůlu v koncovce v 54. minutě Jozabed a v 84. minutě také Iago Aspas. Šanci skórovat měl ještě Beauvue, ale po svém úniku trestuhodně mířil mimo.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele