25. kolo
01.03.2017 21:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 2:2

Espanyol neporazil Celtu už čtyřikrát v řadě, a i když tuhle nepříjemnou statistiku neotočil k lepšímu ani v tomto případě, na konečnou remízu rozhodně nemůže hudrovat. V kontextu celého utkání, v němž barcelonský celek musel hned dvakrát dotahovat, byl nerozhodný výsledek asi nejspravedlivějším řešením.

Oproti minulému duelu na půdě Gijónu domácí stratég Eduardo Berizzo poslal na hřiště nejsilnější možnou sestavu, a to včetně Sista a svého nejlepšího střelce Iaga Aspase. Právě druhý jmenovaný zaznamenal svou patnáctou ligovou trefu ve 21. minutě. Svou střelu z přímého kopu zakroutil přes zeď parádně do šibenice.

Hosté o sedm minut později dokázali srovnat. Pablo Piatti posadil centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, odkud Moreno umě zatočil balón za záda brankáře Rubéna Blanca. O chvilku později ovšem znovu slavili Célticos, Wass si ve středu pole navedl míč na svou pravačkou a výstavní ranou překonal gólmana Diega Lópeze.

Poslední gólovou tečku v tomto střetnutí zařídil jen dvě minuty nato Pablo Piatti. Felipe Caicedo prodloužil hlavou centr z pravé strany na zadní tyčku, kde se sice jeho spoluhráč ocitl v poměrně složitém střeleckém úhlu, ale i přesto dokázal svou dělovkou najít skulinku mezi nohama nešťastného Rubéna Blanca.

Jestliže první poločas nabídl hned čtyři branky, pak druhý poločas byl o poznání méně zajímavější. Utkání vlastně hodně změnilo vyloučení Andreua Fontáse, který ve 43. minutě ve slibné šanci Hernána Péreze drkl do míče rukou, a sudí Santiago Jaime ukázal domácímu obránci druhou žlutou kartu a následně červenou.

Od té doby jako by se Espanyol smířil s bodem, celek z Viga naopak v deseti nenacházel mezery v soupeřově defenzívě. Skóre vlastně mohl posunout kupředu jen ve skvělé formě hrající Iago Aspas, ten ale dvacet minut před koncem nedokázal vyzrát Diega Lópeze a stejně dopadlo i jeho zakončení v samotném nastavení.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Celta to da 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele