18. kolo
15.01.2017 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Deportivo Alavés 1:0

Celta Vigo si v zápase s Deportivem Alavés na poslední chvíli přisvojila všechny body, když jí konečné prvenství 1:0 vystřelil v předposlední minutě základní hrací doby Nemanja Radoja. Galicijský klub tak po nevýrazném vstupu do sezony stoupá tabulkou vzhůru a je znovu o něco blíže vytoužené pohárové Evropě. Alavés sice podal srdnatý výkon a bojoval až do samého konce, ovšem i vinou Feddalova zbytečného vyloučení se nakonec musel smířit s porážkou.

Tak trochu paradoxně padl jediný gól zápasu z protiútoku, přestože Celta takřka celý druhý poločas neustále bušila do ligového nováčka. A aby toho nebylo málo, pro Radoju šlo o vůbec první gól po třech letech v dresu Viga. Svěřenci Enriqueho Berizza tak rázem sahají po pohárových příčkách, na něž nyní ztrácí z osmé pozice pouze dva body (byť šestý Real Sociedad má utkání osmnáctého kola stále před sebou).

Hostující Feddal si jednu žlutou kartu vysloužil již během první půle, přičemž tu druhou a spolu s ní i červenou uviděl hned v první minutě po změně stran. Hosté se ovšem v oslabení vzorově semkli a nadále odolávali trpělivému oťukávání favorita. Tváří v tvář brankáři Pachecovi selhal Roncaglia a také Hugo Mallo měl průlom skóre na dosah čtyři minuty před koncem, jenže trefil pouze brankovou konstrukci.

Užuž se tak zdálo, že si Alavés podrží ligovou neporazitelnost, která trvala již od poloviny listopadu, avšak v devětaosmdesáté minutě přece jen hosté inkasovali. Srbský středopolař Radoja si počínal při převzetí centru do ohně až nebývale chladnokrevně a brilantním zakončením zařídil Celtě vítězství 1:0.

Autor: Martin Kantor / as.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele