35. kolo
30.04.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 0:3

Utkání Celty Vigo s Athleticem nakonec dopadlo přesně tak, jak mnozí očekávali, tedy výhrou hostů. Celestes totiž šetřili své opory na čtvrteční zápas Evropské ligy s Manchesterem United.

Athletic nakonec nastřílel svému soupeři tři branky a pojistil si šesté místo, znamenající Evropskou ligu. Hosté utkání jasně ovládli, od začátku byli prostě lepším týmem. První velkou šanci sice měli domácí, ale Hjulsager z vyložené pozice poslal balón jen do boční sítě. Pak už se to na Álvareze jenom valilo. Muniain a Williams si na Álvarezovi vylámali zuby a uspěl až ve 35. minutě zkušený Raúl García. Rohový kop nešťastně prodloužil na zadní tyč Bongonda a Raúl García z voleje poslal Athletic do vedení.

Ještě do konce prvního poločasu mohl zvýšit Williams, ale svůj postup zakončil střelou do tyče. Bilbao si neohroženě kráčelo pro tři body a hned z kraje druhého poločasu uteklo na rozdíl dvou branek. Williamsovu ránu sice Álvarez vyrazil, ale jen k nohám Raúla Garcíi, který si připsal druhý gól v utkání. Velké starosti dělal obraně Celestes Williams, ovšem mezi střelce se nakonec nezapsal.

Sedm minut před koncem definitivně pojistil výhru hostů Mikel Rico. Byl to klasický protiútok do otevřené obrany soupeře. Bilbao vyhrálo ve Vigu jasně 3:0 a upevnilo si šestou pozici. Celta Vigo zůstává ve středu tabulky, ale to nejdůležitější ji teprve čeká ve čtvrtek, v souboji s Manchesterem United.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele