14. kolo
03.12.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Villarreal CF 0:0

Villarreal se navzdory nečekanému odvolání manažera Marcelina těsně před začátkem nové sezony popasoval mistrně, ovšem v posledních týdnech si svěřenci Frana Esciby přece jenom procházejí první výsledkovou krizí. Nedávné prohry s Eibarem, Athleticem či Alavésem nyní ve čtrnáctém kole umocnila bezbranková remíza na půdě tápajícího nováčka z Leganés.

Hosté se tak sice díky získanému bodu posunuli v ligové tabulce na průběžnou pátou příčku, ovšem Realu Sociedad stačí v pondělní dohrávce s Deportivem La Coruňa jakkoli bodovat, aby si toto postavení vybojoval zase zpátky. Hráči Leganés, kteří z posledních šesti kol dokázali zvítězit pouze jedinkrát, zvládli favorita udržet na uzdě a také si připravit i několik vlastních šancí na ještě nečekanější výsledek. I s dělbou bodů ovšem madridský celek může být spokojen, neboť tak opět o kousek poodskočil od obávaného sestupového pásma.

První střely na branku si připsali Martín Mantovani s Lucianem Nevesem, jež záhy doplnila nepřesná hlavička Unaie Bustinzy a domácí tak dali na úvod zápasu jasně najevo, že se proti Villarrealu nehodlají jen bránit. Šanci na hrotu dostal tentokráté od Escriby Alexandre Pato, jehož slibná rána skončila mimo, a bezbrankový první poločas uzavřela lapená střela Roberta Soriana.

Po změně stran se měl brankář Leganés Iago Herrerín co ohánět, aby udržel čisté konto při pokusu Samú Castilleja, a zahanbit se nenechal ani jeho protějšek Sergio Asenjo, který pro změnu vychytal dalekonosnou ránu Víctora Díaze. Nejlepší šance pak ve zbývajícím čase připadly na straně domácích Gabrielovi a Santosi Borremu na straně Žluté ponorky, avšak ani jeden z nich nakonec v zakončení neuspěl, a tak Villarreal odjíždí z Madridu pouze s bodem za remízu 0:0.

Příští pondělí čeká Escribovu družinu na domácí půdě šlágr kola proti Atlétiku Madrid v přímém boji o čtvrté místo, zatímco patnácté Leganés zavítá v sobotu na Kanárské ostrovy, kde se utká s místním Las Palmas, které zatím stále pomrkává po pohárové Evropě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele