10. kolo
28.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CD Leganés - Real Sociedad 0:2

Nováček z Leganés čeká na první domácí vítězství v letošním ročníku La Ligy dál a dál. Naposledy madridský celek ostrouhal v páteční předehrávce desátého kola proti Realu Sociedad, který potvrdil dobrou formu a trefami Williama Josého s Xabim Prietem ukořistil tři body za pohodlné vítězství 2:0.

Domácí doposud naplno bodovali třikrát, avšak výhradně na hřištích soupeře a na pořádné představení na vlastní půdě si ještě budou muset počkat. Sociedad totiž v posledních týdnech sbírá jedno vítězství za druhým, konkrétně tři z posledních čtyř kol, a navíc stejně jako v případě předešlých triumfů znovu neinkasoval. Baskický celek se tak posunul již na šesté místo tabulky s dvoubodovým odstupem na páté Atlético Madrid, s nímž se doma utká v příštím kole.

Na úvod zápasu sice ještě neuspěl hostující Mikel Oyarzábal, avšak Willian José v devětadvacáté minutě již Sociedadu zařídil vedení, když centr Carlose Martíneze z pravé strany přetavil za přihlížení dvou bránících hráčů v gólovou hlavičku. Druhý gól pak přišel o půlhodinu později a stejně jako v minulém kole proti Deportivu Alavés se kromě Williama Josého prosadil i Xabi Prieto. Záložník hostí stál ve správnou chvíli na správném místě, aby dorazil od brány střelu Davida Zurutuzy, kterou brankář Jon Ander Serantes nedokázal ztlumit.

V závěrečné půlhodině se sice hráči Leganés pokoušeli o zdramatizování zápasu, jenže s jakýmkoli střeleckým pokusem mezi tři tyče si dokázal gólman Rulli poradit a střídající Robert Ibaňez v nadějné pozici pouze přestřelil. Real Sociedad si tak odváží tři body za prvenství v poměru 2:0, zatímco jeho soka čeká v příštím kole nanejvýš obtížný úkol ve snaze odvrátit čtvrtou porážku za sebou, neboť zavítá na půdu Realu Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele