38. kolo
21.05.2017 16:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 3:1

Bilbao nedokázalo bodovat na půdě Atlética Madrid, spadlo v tabulce na sedmou příčku, a bude muset počkat, jak dopadne finále Copa del Rey mezi Barcelonou a Alavésem, aby si příští ročník zahrálo Evropskou ligu. Domácí svému soupeři nenechali nic zadarmo, i když měli pojištěnou třetí pozici, a rozloučili se se sezónou důstojným způsobem.

Athletic Club držel více míč na svých kopačkách, byl o něco střelecky aktivnější, jenže v koncovce nebyl tak úspěšný jako jeho soupeř. Hosté doplatili především na hrubě nevydařený start do utkání, dvakrát se do jejich sítě trefil Fernando Torres, a Iňaki Williams snižoval poměrně pozdě. Pak vítězství madridského celku pojistil Ángel Correa.

Protože Villarreal dokázal zvítězit na půdě Valencie a Real Sociedad uhrál bod na půdě Celty Vigo, vyšli z této trojice po třiceti osmi kolech nejhůře Los Leones. Ti ale i tak nemusejí smutnit, pořád totiž můžou na evropské poháry myslet. Musejí však za týden fandit Barceloně, aby ve finálovém utkání domácího poháru přetlačila Deportivo.

Los Colchoneros vstupovali do zápasu s čistou hlavou, dávno vzali za vděk fakt, že letos výsledkově nemohli konkurovat Realu Madrid ani Barceloně, a uvolněná atmosféra týmu evidentně prospěla. Už v 8. minutě Griezmann sklepl míč hlavou do strany na volného Fernanda Torrese, který z blízkosti pohotově zacílil.

A jen o tři minuty později Atlético náskok navýšilo, tentokráte to byl Koke, kdo z levé strany hlavou přihrál na Fernanda Torrese, jehož bizarní zakončení z krkolomné pozice skončilo šťastně obloučkem za zády gólmana Kepy. Bilbao působilo v první půli i nadále bezradným dojmem a poprvé výrazněji zahrozilo vlastně až těsně po přestávce.

K hlavičce po standardní situaci se prosadil Laporte, jeho střelu směřující pod břevno však vyškrábl pozorný brankář Oblak. Na druhé straně se snažil přidat třetí přesný zásah domácích Carrasco, ovšem jeho pravačka skončila nakonec vedle brány. A pak hattrick Fernandovi Torresovi znemožnil stoper Laporte, jenž zastavil míč na brankové čáře.

Devatenáct minut před koncem přece došlo ke zdramatizování tohoto duelu. De Marcos našel svým pasem Iňakiho Williamse, jenž levačkou zamířil do protipohybu Oblaka přesně na bližší tyčku. V 89. minutě udeřilo potřetí mužstvo kouče Diega Simeoneho, po Griezmannově střele do tyčky se do prázdné brány trefil z dorážky pohodlně Correa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud platí, jak je v preview uvedeno , že mají domácí jisté 3. misto tip2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon nevšiml jsem si, že 4. celek má už vše odehráno- takže mají jistotu 3. fleku-TIP 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele