28. kolo
18.03.2017 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real na San Mamés obstál a drží si od Barcelony pětibodový odstup

Real Madrid obstál v těžké zkoušce charakteru, když v Bilbau proti domácímu Athleticu ukořistil všechny body za vítězství 2:1. Díky tomuto vydřenému triumfu Bílý balet uhájil vedoucí příčku La Ligy a na druhou Barcelonu drží komfortní pětibodový náskok. O dobrý vstup hostí do zápasu se postaral Karim Benzema, ovšem baskický klub dokázal krátce po hodině hry srovnat zásluhou Aritze Adurize. Brzy nato ovšem vrátil favoritovi vedení po rohovém kopu Casemiro a podruhé již Real o nabytý náskok nepřišel.

Athletic se doposud na domácí formu mohl spoléhat, neboť za celou uplynulou sezonu na stadionu San Mamés prohrál pouze v srpnu proti Barceloně. Úvod zápasu nabídl šance na obou stranách - nejprve zkazil Cristianu Ronaldovi gólovou radost zdvižený praporek čárového rozhodčího, pak zase na opačné straně ze slibné pozice pálil mimo Yeray. Průlom skóre nakonec přišel ve čtyřiadvacáté minutě, kdy se už Ronaldovi povedlo přelstít ofsajdovou past a poslat míč do šestnáctky nabíhajícímu Benzemovi, jenž z prvního doteku poslal svou ránu nechytatelně k tyči.

Hned vzápětí měl dokonce zdvojnásobení náskoku hostí na kopačce Gareth Bale, který se do sestavy Realu vrátil po vypršení dvouzápasového trestu, avšak místo toho pouze vyprášil rukavice brankáři Arrizabalagovi. Atraktivní první půle tak skončila vedením Realu 1:0.

Po změně stran vysoké tempo hry přece jen poněkud opadlo, ovšem Athletic se brzy vzepjal k úspěšné honbě za vyrovnáním. Iňaki Williams si ještě na pozorného Navase nepřišel, ale v pětašedesáté minutě mladý forvard Athleticu poslal táhlý centr na zadní tyč, kde číhal Raúl García a sklepl jej do tandemu Adurizovi, aby míč zabořil hlavou do sítě.

Od gólové radosti domácích však uběhly sotva tři minuty a Real už zase vedl. Rohový kop přizvedl na přední tyči Ronaldo přesně k nehlídanému Casemirovi, pro nejž už nebyl žádný problém připsat si z bezprostřední blízkosti důležitý gól na 2:1. Závěr utkání si již hosté pohlídali a jsou tak zase o kus blíže zisku vysněného ligového titulu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
dextroza_m

2:2

Reagovat
Lamskej#RMCF

na San Mames to bude Mega těžké ...z tama se moc bodů nevozi..při naší formě by byly tři body zázrak ..

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na naší formě zvláštního?

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:3 ale nevím nevím

Reagovat
boryland

3:1.............

Reagovat
Zizou

1:0

Reagovat
eleven11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné nic nehrají a pořád jim to vychází jak ve výsledku tak u rozhodčích. Casemiro ,který měl za zákrok na Iñakiho Williamse ve 22. minutě vidět jasnou žlutou a ve 30 měl jít ven tak rozhodne zápas. V minulém kole měl být Navas vyloučen kdy sestřelil hráče Betisu a zase nic a v nastevení výtahne super zákrok , kterým Realu zachrání výhru !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ze se bude fanousek Barcelony po utkani s PSG ohanet rozhodcima... misto toho... aby alespon do konce sezony potichoucka mlcel... to by fakt nikdo necakal

ze te huba neboli

Reagovat
smazaný uživatel

ze Real Madridu huba neboli z tech vsech situaci z La LIgy, kdy vam rozhodci min. v 8 zapasech pomohl a hrube ovlivnil vysledek ve vas prospech

Reagovat
smazaný uživatel

nevidim... ze by tu mel mluvit ci psat Real Madrid

Reagovat
kattos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele