30. kolo
04.04.2017 19:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 2:0

Už na šesté místo poskočilo baskické Bilbao, které doma nezaváhalo proti Espanyolu a po brankách kanonýra Adurize zvítězilo 2:0. Athletic rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase a vše odstartovala proměněná penalta šestatřicetiletého veterána.

Domácí tým předvedl v úvodu zápasu naprostou dominanci, Espanyolu vůbec nepůjčoval balón a první branka byla jen otázkou času. V 16.minutě vlétl do šestnáctky Raúl García, Sánchez ho fauloval a sudí neměl na vybranou, pískala se penalta. Aritz Aduriz se při její exekuci zachoval nanejvýš zkušeně a střelou doprostřed brány zajistil Baskům zasloužené vedení. Espanyol se poprvé výrazněji připomenul ve 28.minutě, Vázquezova standardní situace skončila mimo branku. Na druhé straně se standardka vydařila lépe, Etxebarriův centr doplachtil až na malé vápno, kde byl v náběhu Aduriz a druhou brankou zvýšil náskok domácích. Vzápětí mohli Katalánci snížit, ale fantastický zákrok předvedl po hlavičce Davida Lópeze brankář Arrizabalaga.

Baskové měli několik příležitosti, jak utkání třetí brankou defenitivně rozhodnout. Nenápadnou střelu De Marcose tečoval David López a jeho jmenovec v brance Diego měl co dělat. Neuspěl ani v 78.minutě Aduriz, na malém vápně byl ve stoprocentní příležitosti, balón ale napálil do bránkáře i břevna!

Dvoubrankový náskok domácí bez problému hájili a po závěrečném hvizdu se mohli začít radovat z tříbodového zisku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele