16. kolo
19.12.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1

Bilbao potvrdilo, že v rámci LaLigy se mu na Celtu náramně daří, a vyrovnalo rekord z let 1975 až 1987, kdy se svým soupeřem rovněž neprohrálo desetkrát v řadě. Nicméně v tomhle duelu se pro něj nevyvíjelo vše tak růžově. Hosty poslal do vedení Iago Aspas, domácí však díky Aritzovi Adurizovi a Mikelovi San Josému otočili vítězství na svou stranu.

Oběma celkům se minulá utkání vůbec nezdařila. Zatímco Athletic Club si potřeboval napravit reputaci po hodně nepovedeném utkání v Betisu, klub z Viga hodlal zapomenout na tříbrankovou porážku s druhým sevillským protivníkem. Zápas směřoval k nerozhodnému výsledku, než na řadu přišla třetí minuta nastavení.

Galicijský celek nebyl v Baskicku dokonce daleko od plného bodového zisku. Jenže poté, co deset minut před koncem přišel o vyloučeného Facunda Roncagliu, nedokázal tlaku svého soka odolat. Bilbao vyhrálo na San Mamés Barria už pošesté, a podzim zakončilo na sedmé příčce. Celta se musela spokojit s konečným třináctým místem.

Do vůbec posledního utkání španělské nejvyšší soutěže roku 2016 vstoupili lépe hosté. Guidetti se už v 5. minutě až příliš snadno dostal za obranu, ocitl se sám před brankářem Kepou, jenže svůj pokus usměrnil trestuhodně jen vedle. Pak se v další tutovce objevil nikým nehlídaný Iago Aspas, jenže ten svým chytrým lobem trefil pouze břevno.

Domácí se dlouho na hřišti hledali, a v první půli zahrozili vlastně až na jejím sklonku, kdy hlavičku Aritze Adurize vytáhl zpod břevna až brankář Rubén Blanco. Zkraje druhého dějství měli Los Leones zase velké štěstí, opět si nedokázali pohlídat předem známého nejnebezpečnějšího hráče Iaga Aspase, jenž orazítkoval tyčku.

V 54. minutě se již Os Célticos ujali zaslouženého vedení. Bongonda našel hladového Iaga Aspase svým pasem z levé strany, a jeho spoluhráč pohotově zacílil. Až poté se Bilbao jako by probudilo z vánočního spánku. Rubén Blanco musel po hodině hry zlikvidovat šanci Ikera Muniaina a poté i tu od Iňakiho Williamse.

Závěr zápasu byl pak hodně hektický. V 80. minutě fauloval Facundo Roncaglia v pokutovém území Iňakiho Williamse, za svůj zákrok inkasoval druhou žlutou kartu a následně červenou, a penaltu bezpečně proměnil Aritz Aduriz. A snad v poslední možný moment Mikel San José z voleje uklidil svou dělovku nechytatelně do sítě.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele