37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CD Leganés 1:1

Boj o španělský ligový titul zůstává nadále na ostří nože, ovšem předposlední sedmatřicáté kolo La Ligy přinejmenším ukázalo, že hlad po záchraně daleko předčí touhu zajistit si kvalifikaci do Evropské ligy. Stejně jako Deportivo La Coruňa vydřelo na půdě pátého Villarrealu klíčový bod, tak si počínal i nováček z Leganés v Bilbau proti místnímu Athleticu. Černý petr v podobě sestupu tím pádem vyšel na Sporting Gijón, jemuž nestačil ani triumf s Eibarem.

Leganés se vinou horších vzájemných zápasů musel na konci sezony vyhnout totožnému bodovému zisku se Sportingem, k čemuž v posledních dvou kolech potřeboval ukořistit alespoň bod. Zprvu se zdálo, že tuto překážku budou muset svěřenci Asiera Garitana překonávat až v posledním kole s Deportivem Alavés, neboť z nedělního zápasu ještě neuběhla ani čtvrthodina a ukazatel skóre již signalizoval vedení pro domácí. Jako obvykle byl šťastným střelcem Aritz Aduriz, jenž ve skluzu usměrnil do sítě střílený pas Balenziagy.

Nestárnoucí španělský veterán pak mohl v šestatřicáté minutě hubený náskok domácích dokonce navýšit, avšak tentokráte Nereo Champagne v brance Leganés vytáhl skvostný zákrok a s vypětím všech sil dokázal Adurizovu tvrdou ránu z hranice šestnáctky vytěsnit na rohový kop. Argentinský gólman tak udržel svůj tým na dostřel, a i díky němu po hodině hry mohl zářit průběžný stav 1:1.

Ještě předtím měl vyrovnání na hlavě Unai Bustinza, avšak se svým prudkým pokusem po rohovém kopu ještě neuspěl. V jednašedesáté minutě to už ale přišlo. U zrodu gólové akce stál Gabriel, jehož fantastický lob za domácí obranu sladil se svým náběhem Alexander Szymanowski, jenž stihnul do míče trknout dřív než brankář Arrizabalaga a rozradostnil sektor plný fanoušků hostí.

Na vyrovnávací trefu argentinského záložníka již Athletic nedokázal nijak zareagovat, a tak své letošní vystoupení na San Mamés zakončuje neslavně remízou 1:1. Pokud se chtějí hráči baskického celku v příštím roce vyhnout nevyzpytatelnému kvalifikačnímu předkolu Evropské ligy, potřebují v posledním kole bodovat na půdě Atlétika Madrid.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele