17. kolo
31.12.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal porazil těsně Valencii a je už čtvrtý

Silvestrovská dohrávka sedmnáctého kola španělské nejvyšší soutěže vyzněla lépe pro domácí Villarreal, který dokázal porazit Valencii těsně 1:0. O jedinou branku zápasu se v druhé půli postaral kapitán Bruno Soriano špičkově kopnutým přímým kopem a postaral se tak o to, že Gary Neville si na svou první ligovou výhru jakožto trenér Valencie musí počkat do nového roku.

Zároveň šlo pro Los Che o první prohru od odvolání neúspěšného kouče Nuna Espírita Santa, která je takřka v polovině sezony poslala do samého středu tabulky na desáté místo. Žlutá ponorka naopak díky této cenné výhře poskočila na čtvrté místo, navíc se ztrátou pouhých tří bodů na třetí Real Madrid.

Svěřenci kouče Marcelina kontrolovali valnou většinu první půle i začátek té druhé, ovšem zaslouženého průlomu skóre se dočkali až ve čtyřiašedesáté minutě, a to ze standardní situace. Valencie nabídla po celý zápas disciplinovaný a zarputilý výkon, jaký pod svým předchozím koučem nepodávali, jak byl rok dlouhý, avšak na vážnější ohrožení domácí branky téměř nedocházelo.

Herní převahu domácích potvrdil nebezpečnou ranou z přímého kopu Soriano, jenže se však prozatím pouze zastřeloval a těsně minul. Pak se iniciativy chopil aktivní Jonathan dos Santos, jenž hostujícího brankáře Jaumeho Domenecha opakovaně prověřil štiplavými ranami ze všemožných pozic a vzdáleností, ovšem bez potřebného gólového úspěchu. Také po změně stran se Villarreal tlačil kupředu, o čemž svědčila nebezpečná střela těsně vedle z kopačky Denise Suáreze nebo šance Cédrica Bakambúa, jemuž se ale povedlo trefit pouze střed brány s připravenou Domenechovou náručí.

Teprve pak se dostal do permanence i domácí brankář Alphonse Aréola, jehož prověřil André Gomes, jenže hned záhy se Villarrealu povedlo skórovat. Kapitán Bruno se dostal k přímému kopu z takřka stejné pozice jako v první půli a napodruhé již zvládl seřídit mířidla do puntíku přesně. Jeho překrásná kroucená rána zapadla rovnou do levého horního růžku a domácí rázem vedli. Valencie se snažila ve zbytku utkání srovnat, ale pozorná defenziva soupeře je k ohrožení Aréolovy brány skoro ani nepustila. Villarreal tak uhájil čisté konto a s ním spojené vítězství 1:0, které si za svůj výkon po celý zápas plně zasloužil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 popř. 0. Tak to přece vidí book , a tak to musí být.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele