12. kolo
22.11.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - SD Eibar 1:1

Villarreal sice doma proti Eibaru nepotvrdil roli papírového favorita a jen díky pozdnímu gólu Jaumeho Costy vydřel alespoň remízu 1:1, přesto se však Žlutá ponorka díky získanému bodu posunula na čtvrté místo ligové tabulky.

V hektickém utkání navíc oba celky dohrávaly v deseti - zatímco hosté šli do oslabení vinou vyloučení Keka, Villarrealu se pro změnu zranil Daniele Bonera v době, kdy trenér Marcelino již vypotřeboval všechna tři střídání. Eibar ovšem příliš spokojený s remízou nebude, neboť za vedoucího stavu díky brance Enriche neproměnil Dani García pokutový kop. Pět minut před koncem pak hosty vytrestal levý bek Costa, když vyrovnal povedeným náběhem na zadní tyč.

Domácí vstoupili do utkání pozitivně a brankář Asier Riesgo se musel brzy činit při ráně Bakambúa, již povedeným zákrokem vytáhl nad břevno. Pak o sobě dal zase vědět Eibar prostřednictvím svého nejlepšího střelce, když Borja Bastón vystihl chybnou rozehrávku a udělal si prostor ke střele. Gólman Aréola si však s jeho ranou poradil. Další střelecký pokus si na opačné straně ve čtyřiadvacáté minutě připravil Samú Castillejo, avšak i jeho jedovku gólových parametrů dokázal Riesgo vytlačit do bezpečí.

Pouhé tři minuty nato šel Eibar do vedení. Centr z levé strany umně přizvedl Bastón a nabíhající Enrich jej za přihlížení překonané obrany domácích z voleje napálil do dolního rohu branky. A šance neustaly ani se změnou skóre: nejprve málem zvýšil náskok hostí Keko ranou těsně nad břevno, pak zase zblízka pokoušel štěstí Soldado, rovněž neúspěšně.

Těsně před koncem první půle srazil aktivního Bastóna k zemi ve vlastní šestnáctce Costa a rozhodčí nařídil pokutový kop. Aréola však Garcíovi zkazil gólovou radost, neboť vystihl směr jeho nedůrazné střely a podržel v klíčové chvíli svůj tým. Oživený Villarreal se ještě do přestávky vrhl do mohutného útočení a nechybělo mnoho, aby se Bakambu se svou hlavičkou prosadil - na brankové čáře v tu chvíli musel zasáhnout Aleksandar Pantić.

Po změně stran již domácí plně kontrolovali hru v honbě za vyrovnáním a nic na tom nezměnilo ani odpadnutí střídajícího Bonery v době, kdy už Villarreal nemohl střídat. Počet hráčů na hřišti se totiž záhy vyrovnal kvůli vyloučení křídelníka Keka za dvě žluté karty. V pětaosmdesáté minutě pak stadion Madrigal mohl konečně vybouchnout nadšením, když Suárez povedenou kombinací vybídl k úniku Costu, jenž bez váhání napálil míč na zadní tyč, od níž se jeho rána odkutálela za brankovou čáru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele