8. kolo
18.10.2015 12:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Celta Vigo 1:2

V souboji dvou dosavadních největších překvapení z čela Primera División vyšla vítězně na hřišti Villarrealu Celta Vigo, která dosavadního tabulkového lídra dramaticky přehrála v poměru 2:1. O vítězný gól se postaral v poslední minutě Nolito a vybojoval tak svému týmu posun na osmnáct bodů a takřka dělené první místo, které okupuje Real Madrid pouze díky lepšímu skóre.

Žlutá ponorka musela nejen dotahovat nepříznivý vývoj utkání, ale navíc většinu druhé půle dohrávala v deseti. Přesto domácí dlouho drželi alespoň remízový stav, jenže v závěru udělala únava své a výpadek koncentrace potrestal nekompromisně Nolito, jenž se na úvod sezony těší výtečné formě. Villarreal však může žehrat především na první půli, kterou herně zcela ovládl, avšak na výsledkové tabuli se jeho dominance nijak neprojevila, ba naopak. Fabian Orellana totiž první střelou Celty těsně před koncem první půle hned skóroval.

Jeden z klíčových momentů pak nastal v úvodní desetiminutovce po změně stran, kdy domácí přišli o stopera Erica Baillyho, jenž musel předčasně opustit trávník kvůli dvěma zbytečným žlutým kartám. Villarreal sice nadále útočil heroicky i v oslabení a dočkal se zasloužené odměny v podobě Suárezova vyrovnání, ovšem Celta zásluhou Nolita stejně nakonec strhla zápas na svou stranu.

První obrovskou šanci poslat domácí do vedení zahodil Leo Baptistao, jenž místo zdánlivě jednoduchého doklepnutí míče levačkou skočil na Soldadův centr po hlavě a selhal. Manu Trigueros posléze poslal dvě rány mimo, Mario Gaspar si nepřišel na brankáře Álvareze a Tomás Piňa hlavičkou z následného rohu přestřelil. Jako blesk z čistého nebe pak čtyři minuty před koncem Augusto Fernández vybídl Orellanu, jenž z první vážnější akce hostí napřáhl zpoza pokutového území a překonal Alphonse Areolu.

Nečekaný průlom skóre poslal Villarreal do kolen a najednou to byla Celta, kdo si vytvářel jednu šanci za druhou. Po kombinaci Orellany s Nolitem druhý jmenovaný zkoušel z dobré pozice raději centrovat na zadní tyč, ovšem Iago Aspas není znám zrovna svými hlavičkovými schopnostmi, a míč jej přeletěl. Aktivní Nolito pak ještě v posledních vteřinách první půle mohl navýšit náskok hostí sám, když zasekl míč a bez rozpaků vystřelil na zadní tyč, avšak Areolovi pomohla od druhého gólu v síti branková konstrukce.

Z druhé půle uplynuly sotva dvě minuty a problémy Villarrealu se začaly násobit. Jeho obránce Bailly totiž nepochopitelně zahrál rukou vytrčenou nad vlastní hlavu, čímž si vysloužil druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Celta posléze spálila jedinečnou šanci, když Aspas zblízka netrefil odkrytou bránu, a zdálo se, že za to bude muset pykat. Krátce nato totiž Suárezova střela trefením Huga Malla výrazně změnila dráhu letu a Sergia Álvareze tak zcela zaskočila.

Hosté však odmítli připustit ztrátu za tak slibných podmínek k vítězství a zásluhou výtečného dua Orellana - Nolito se jim nakonec přece jen podařilo triumfovat. První jmenovaný trefil v devadesáté minutě břevno a jeho ofenzivní kumpán k míči vystartoval dříve než všichni ostatní a napálil jej zblízka do sítě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
santini

domáci sú bez útočníkov + veľká maródka.. napriek tomu, že Villarreal je našim asi najneobľúbenejším súperom, trúfam si tipnúť 0-1 pre Celtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele