36. kolo
01.05.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Villarreal vyplenil Mestallu a má jistotu Ligy mistrů

Čtveřice španělských účastníků příštího ročníku Ligy mistrů je známa již s předstihem. Suverénní trio Barcelona - Atlético Madrid - Real Madrid čerstvě doplnil Villarreal, který zvítězil v lokálním derby na hřišti Valencie 2:0 a již jej ze čtvrté příčky nemůže nikdo do konce sezony sesadit.

Vedle výhry na Mestalle, o niž se góly postarali Samú García a Adrián López, pomohlo Villarrealu i vítězství Athleticu nad Celtou Vigo. Ve zbytku sezoně se tak může Žlutá ponorka soustředit především na Evropskou ligu, kde má slibně rozjetý semifinálový duel s favorizovaným Liverpoolem. Pokud svěřenci kouče Marcelina potvrdí domácí výhru 1:0 i v Anglii a posléze ovládnou i finále v Basileji, zajistí si rovnou přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. V opačném případě je na úvod nového ročníku čeká nevyzpytatelné předkolo.

Vše podstatné se událo již v prvním poločase. Domácí sice vstoupili do zápasu lépe, jenže Aderlan Santos i Dani Parejo se nedokázali trefit mezi tři tyče. To jejich soupeř udeřil hned při první příležitosti - na centr Roberta Soldada si naběhl mezi dva bránící hráče García a přesnou ranou pravačkou nedal brankáři Alvesovi šanci. Pro španělského útočníka šlo již o jubilejní desátou asistenci v letošním ligovém ročníku, čímž vyrovnal klubový rekord stanovený Santim Cazorlou ze sezony 2010/11.

Možností srovnat záhy pohrdl Álvaro Negredo, zatímco aktivní Soldado, jenž nejlepší léta své kariéry strávil právě ve Valencii, ve slibné šanci těsně minul. Přesto se hosté dočkali gólové pojistky ještě do přestávky. Vytažené obranné linie domácích využil Adrián, jenž si naběhl za záda bránících hráčů na dlouhý nákop a chladnokrevně Alvese překonal jemným obloučkem.

Po změně stran chyběly další ráně Adriána jen centimetry, aby jeho rána nezamířila pouze do tyče, ovšem Villarreal tato neproměněná příležitost mrzet nemusí. Valencie se ani nedostala k řádnému závěrečnému tlaku kvůli absenci zraněného Čeryševa, kterého již na trávníku nešlo nahradit, neboť kouč Pako Ayesteran vyčerpal všechna střídání. Villarreal díky výhře 2:0 dvě kola před koncem ligy drží na pátý Athletic šestibodový náskok a lepší vzájemný zápas k tomu, a tak mohly hned na trávníku vypuknout oslavy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hardwell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele